• DOLAR 32.482
  • EURO 34.54
  • ALTIN 2474.34
  • ...
Vatandaş soruyor: Virüs zincir marketlerde bulaşmıyor mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

DOĞRUHABER-Muhsin Şenol

Tam kapanma süreci başlatılırken esnafa, işçiye hiçbir destek açıklanmadan yasak ilan edildi. Bu durum vatandaşın büyük tepkisini çekti. Ancak daha sonra destek paketleri açıklanmaya başladı. Vatandaşın ve özellikle de esnafın dert yandığı başka bir konu ise; zücaciyeci, nalbur, kırtasiye ve daha birçok dükkan kapalıyken tüm bu ürünlerin satışının yapıldığı zincir marketlerin açık olması oldu. Bir vatandaşın haklı sitemi sosyal medyada kısa süre içinde binlerce kez paylaşıldı.

DESTEK PAKETLERİ TEPKİLER SONRASI AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17 günlük tam kapanmayı duyurmasının ardından herkes destek paketlerini bekledi. Ancak beklenen destek paketleri  esnafın ve vatandaşın tepkisinden sonra geldi. Açıklanan destek paketleri ise esnafın bir yılı aşkın süredir yaşadığı mağduriyeti giderecek türden olmadı.

ESNAFIN BİR DERDİ DAHA VAR!

Ancak esnafın tek derdi geç açıklanan ve yetersiz bulunan destek paketleri değildi elbette. Son yıllarda esnafın en büyük derdi her köşe başını tutan zincir marketler. Salgın döneminde birçok esnafın kapalı olduğu dönemde kar üstüne kar açıklayan zincir marketler esnafın belini kırdı. Hükümetin tüm tepkilere rağmen bir önlem almaması ise dikkatlerden kaçmıyor.

VİRÜS ZİNCİR MARKETLERDE BULAŞMIYOR MU?

Bu duruma sitem eden bir vatandaş, telefonun kamerasında kayıt düğmesine basarak içini döküyor. Vatandaşın haklı sözleri kısa süre içinde binlerce kez paylaşıldı. İşte o vatandaşın sözleri: "Sayın arkadaşlar; kırtasiyemiz kapalı, baharatçımız kapalı, berberimiz kapalı… Yalnız; dışarıda zücaciyede, ayakkabıcıda, iç giyimcide, kırtasiyede, satılan ürünlerin hepsi karşımızda görülen BİM’de ve A100’de satılıyor. Yani şimdi bu virüs dışarıdaki ayakkabıcıya bulaşıyor, zücaciyeciye bulaşıyor… Ama BİM’in içindeki veya A100’deki satış personeline ve müşterilere bulaşmıyor mu?"

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir