• DOLAR 32.598
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2496.897
  • ...
İşgal Rejimi 60`a Aşkın Irkçı Kanun Çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan Filistinlilerin haklarını savunmak üzere kurulan hukuk merkezi "Adalet", işgal rejiminin 1948 yılından bu yana hayatın her alanında Filistinlilere karşı ırkçı ayrımcılık uygulayan 60`ı aşkın kanun çıkardığını söyledi.

Adalet Merkezi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, söz konusu ayrımcı kanunların bazılarının Filistinlilerin işgal altındaki bölgelerde iskan haklarını ve Filistinli mültecilerin haklarını çiğnediğini belirtti.

Netanyahu`nun kurduğu üçüncü hükümetin göreve başlaması ve Knesset`in yeni dönemi münasebetiyle Dünya Irkçılıkla Mücadele Günü öncesinde işgal rejiminin Filistinliler aleyhine çıkardığı ırkçı ayrımcılık içeren kanunları derlediklerini bildiren Adalet Merkezi, onlarca kanunu içeren çalışmanın ilk kez yapıldığına ve her kanunla ilgili Arapça, İbranice ve İngilizce kısa bilgiler verildiğine dikkat çekti.

Adalet Merkezi, ırkçı ayrımcılık içeren kanunların toplandığı çalışmada ayrıca 2009 ile 2012 arasında Knesset`e sunulan fakat kabul edilmeyen ayrımcı kanun tasarılarına da yer verildiğini ve bu tasarıların Knesset`in yeni döneminde tekrar gündeme gelebileceğini açıkladı.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir