• DOLAR 32.595
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2497.806
  • ...
İstanbul`un tamamı finans merkezi olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bakan Bayraktar, Londra`nın finans merkezi olan City Belediye Başkanı Lord Alderman Roger Gifford ve Birleşik Krallık heyetini

Londra, ABD ve çeşitli yerlerdeki finans merkezlerinde incelemelerde bulunduklarını belirten Bayraktar, \"İstanbul Finans Merkezini, Ataşehir`deki araziye uygun olarak, yaklaşık 700 bin metrekare alanda oluşturacağız. Bu merkez, İstanbul Finans Merkezinin çekirdeği olacak. Çeşitli merkezlerde de İstanbul`un tamamının finans merkezi olma özelliğini köpürtmek istiyoruz`` şeklinde konuştu.

Hükümetleri döneminde 14 olan büyükşehir belediyelerinin sayısını 30`a çıkardıklarına ve
vilayetle belediye sınırlarını çakıştırdıklarına dikkat çeken Bayraktar, \"İmar bütünlüğünü ve yapılaşma siluetini yeni düzene ve yeni anlayışa getirmeye çalışıyoruz. Büyükşehir belediye başkanı bütün ilçelerin, beldelerin, köylerin imarından ve her şeyinden sorumlu olacak`` dedi.

``AB`nin çevrecilik kriterlerine uymaya gayret ediyoruz``

AB`nin çevrecilik kriterlerine uymaya gayret ettiklerini belirten Bayraktar, \"Katı atık tesislerini büyük ölçüde yeniledik ve rehabilite ettik. Atık su arıtma tesisi konusunda da büyük mesafe aldık\" ifadelerini kullandı.


Finans merkezinin kurulacağı alanı görme fırsatı bulduklarını ifade eden Lord Alderman Roger Gifford ise, \"Kurulacak merkezinin fiziki altyapısının yanı sıra entelektüel altyapı çalışmalarına nasıl katkı sağlayabileceğimizin yollarını arıyoruz\" dedi. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir