• DOLAR 32.437
  • EURO 34.459
  • ALTIN 2488.387
  • ...
`Diyarbakır Defterdarlığı, çalışanlarını mobinge tabi tutuyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şubesi, düzenlediği basın açıklamasıyla, siyasi iktidarın yerellerde ki uygulamalar ile çalışma koşullarının ve çalışma şartlarının çalışanları zorlaştırmaya devam ettiğine dikkat çekti. Açıklamada, Diyarbakır Defterdarlığı`nın antidemokratik uygulamalarla çalışanları mobinge tabi tuttuğu ifadelerine de yer verildi.

 

BES adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Karaaslan, Maliye Bakanlığı`nın yeniden yapılandırma adı altında yapılan değişiklik ile gelir ve gideri ayırdığını ayrımcılık yaratıldığından dolayı diğer kısmın dezavantajlı bir konuma getirildiğini belirtti.

 

`Diyarbakır Defterdarı çalışanlara tacizde bulunmuştur`
Açıklamada gelir kısmında aynı işi yapan memurların uzman, yardımcısı, uzman ve memur ayrımı yapılarak ücret adaletsizliğine gidildiğinin altını çizen Karaaslan, daha sonra şöyle devam etti: "Diyarbakır Defterdarlığından yapılan antidemokratik uygulamalarla çalışanlar mobinge tabi tutulmuşlardır. Özellikle bir yıldır Diyarbakır Defterdarlığına atanan Defterdar bugüne kadar gözle görülür bir icraatı olmamakla birlikte çalışan personele hep olumsuz davranışlarda bulunmuştur. Son iki aydır çalışanlara mobing uygulayarak en son çalışanlara fiili tacizde bulunarak, gerçek yüzünü göstermiştir. Diyarbakır Defterdarı 18.03.2013 tarihinde sabah mesaisinin başlaması ile beraber servislere girerek adeta terör estirircesine çalışanların masaların üzerinde bulunan özel eşyalarını çöpe atarak su sebillerini sağa sola savurarak kadınlar tuvaletinde bayanların bulunduğu halde kontrolsüz bir şekilde girerek, çalışanlara ağır hakaretler ederek çalışanlar taciz edilmiştir."

 

`Diyarbakırlıları sevmiyorum` iddiası
Defterdarın bu tavırlarında ısrarcı olduğunu söyleyen Karaaslan, BES Sendikası`nın defterdarın sekreterinden görüşme talebinde bulunduğunu ancak kapıyı yüzlerine kapatarak görüşmek istemediğini iddia etti.

 

Karaaslan basın açıklamasında daha sona, "Sendikamızın yönetim kurulunun ısrarı üzerine makamına girdiğimizde, `ben burada görev yapmak istemiyorum. Buradan gitmek için tayin istiyorum, ben Diyarbakır`ı sevmiyorum ben Diyarbakırlıları sevmiyorum` dedi" İfadelerine yer verdi.

 

Karaaslan basın açıklamasının son olarak, konuya ilişkin sendikanın Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir