• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Öğrenci yararına sergi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından, \"Çanakkale Geçilmez\" adlı tiyatro oyunu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü`ne bağlı 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezinde (ÇOGEM) SODES Sokak Yıldızları 3 Projesi kapsamında 30 çocuğun yer aldığı, Çanakkale haftası münasebetiyle bir gösteri hazırlandı.

 

80. Yıl ÇOGEM Müdürü Behzet Aslan, gösteride öğrencilerin Çanakkale ruhuyla bu vatanın nasıl kurtulduğunu anlamaları ve seyirciye bu hissiyatı aktarmasını amaçladıklarını söyledi.

 

Arslan, gösterinin tiyatro, resim, bağlama ve halk oyunları kurslarının ortak bir çalışması sonucu ortay çıktığını belirterek, \"Sonuçta, daha önce sokakta farklı işlerde çalışan yaklaşık 30 öğrencimiz bu projeyle bir birey olduğunun farkına varmış ve bu projeyle Çanakkale ruhunu yaşayıp, yaşatmıştır. El sanatları, ahşap boyama, seramik işlemeciliği kurslarına devam eden çocuklar tarafından üretilen ürünler Batman Park AVM`de 3 gün sergilenmiş ve çocuklar yararına satış yapılmıştır\" dedi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir