• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Orman muhafaza memurları yeni yönetmenliği protesto ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Orman Bölge Müdürlüğü önünde bir araya gelen Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) üyesi orman muhafaza memurları, 17 Ağustos 2012`de yürürlüğe giren `Orman Muhafaza Memurları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği`ni yaptıkları basın açıklaması ile protesto ettiler.

 

Basın açıklamasını TOÇ BİR-SEN adına Memur-Sen Mersin Şube Başkanı Atilla Olçum okudu.

 

Olçum, bu yönetmeliğin yeniden düzenlenmesi gerektiğini savunarak, \"Kurumlarımız çatışmadan, kırmadan, dökmeden, üzmeden, üzülmeden, yol yakınken hepimizin yüreği yanmadan, çözümü adına Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü`nün girmiş oldukları bu çıkmaz sokaktan geri dönmeye, TOÇ BİR-SEN`in bir kez daha uzatmış olduğu diyalog elini tutmaya davet ediyoruz\" diye konuştu.

 

Yönetmeliğin düzenlenmesi için sendika olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü`ne çözüm önerilerini sunduklarını açıklayan Olçum, \"Yaz-kış, gece-gündüz demeden evlerinde eş ve çocuklarından günlerce ayrı kalarak, hiçbir can güvenlikleri olmadan canları pahasına yurdumuzun akciğerleri ormanlarımızı koruyan ve gözetleyen, üretimden ağaçlandırmaya, onlarca iş kaleminden sorumlu orman muhafaza memurlarımızı sosyal ve özlük hakları görmezden gelinerek statü hukukundan kaynaklanan güvencelerinin yok sayılması bizleri fevkalade üzmektedir\" diye belirtti.

 

Basın açıklamasının okunmasından sonra basın açıklamasını düzenleyen grup olaysız bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir