• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ödenen kira bedelleri 15 milyon lirayı aştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Türkiye genelinde 6.5 milyon binanın yıkılıp yeniden yapılacağı kentsel dönüşüm kapsamında Esenler, Beyoğlu, Kartal ve Şanlıurfa`da bulunan hak sahiplerine 15 milyon 500 bin kira yardımı yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Ekim`de Türkiye`nin 35 ilinde aynı anda başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk kira yardımı, Esenler`de iki ayrı riskli alanda yürütülen dönüşüm çalışmaları için verildi. Bakanlık, mülk sahiplerine verilmek üzere Esenler Belediyesine 10 milyon lira kaynak aktardı.

Kartal Belediyesine de kaynak aktarıldı

Kartal Belediyesi`nde kendi istekleri ile evlerinin riskli olduğunu tespit ettiren Kartal-Tüm- Emek -İş Sitesi`nin 7 bloğunda oturan 292 hak sahibine kira yardımı ve bir defaya mahsus kiracıların taşınma parasının ödenmesi için Bakanlık, belediyeye 3 milyon lira kaynak aktardı.

18 ay boyunca 600 TL ödenecek kira yardımının ilk 5 aylık kısmı yönetmelik gereğince peşin ödendi. Diğer kalan kısımlar ise13 ay boyunca 600 TL olarak mülk sahiplerinin banka hesaplarına aktarılacak. Bakanlık aynı zamanda, kiracıların bir defaya mahsus olmak üzere bin 200 TL taşınma parasını ödedi.

Bakanlık, İstanbul`un başka bir ilçesi olan Beyoğlu Belediyesi`nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 87 bina için 2 milyon 500 bin lira kaynak aktarımında bulundu.

Urfa`da kolonları patlayan binaya kira yardımı yapıldı

Şanlıurfa`daki bir binanın kolonlarında yaşanan patlama nedeniyle yıkılmak üzere olduğu haberleri üzerine devreye giren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar`ın talimatıyla, binayı boşaltan mülk sahiplerine 18 ay boyunca verilecek olan 600 liranın ilk ödemesi mülk sahiplerinin banka hesaplarına yatırıldı.

Bakanlığın çıkardığı uygulama yönetmeliğinde, kira yardımının aylık 600 lirayı, yardım süresinin ise 18 ayı geçmeyeceği, aylık kira bedelinin, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu`nca yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncelleneceği belirtiliyor.

Yönetmelikte, kira yardımının ilk 5 aya kadar olan kısmı, taşınma masrafları da dikkate alınarak peşin ödenebileceği de yer alıyor. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir