• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Sel mağdurları şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Hür Dava Partisi Muş İl Başkanı Abdurrahman Aydın, beraberinde il Yönetim Kurulu Üyesi İkram Aydın, Korkut İlçe Başkanı Kemal Elitaş ve ilçe Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Taşdemir ile beraber geçtiğimiz günlerde Karakale beldesinde yaşanan sel felaketi nedeniyle mağdur olan aileleri ziyaret edip, sorunlarını dinledi.

Sıkıntılarını dile getiren sel mağduru Vahdettin Artan, ``31 yıldır köprümüz yok. Ben valinin ve kaymakamına yanına gittim, ama köprümüz yapılmadı. 30-40 tane öğrencimiz var. Her bahar ayında bu öğrencilerimizi ve hastalarımızı sırtımıza alarak bu sudan geçiriyoruz. Devlet bir köprü yapamıyor mu?\" dedi.

Konuyla ilgili Devlet Su İşleri ve Köy Hizmetlerinde 31 yıllık dilekçelerinin olduğunu iddia eden Artan, \"Her başvuruda gelip yapacağız dediler, fakat yapmadılar. Devlet Su işlerinin iş makinesi geliyor ve bir ay boyunca hiçbir şey yapmadan geri gidiyor. `Evet, dilekçeniz var, ama köprüyü yapmıyoruz` diyen Köy Hizmetleri yetkililerinden şikâyetçiyim\" ifadelerini kullandı.

Yetkililerden kimsenin kendilerini sormadığını iddia eden Artan, \"Devlet yetkililerinden hiç kimse buraya gelip, halimizi sormadı. Başımıza bir şey gelirse, bunun hesabını kim verecek?\" dedi.

Muş milletvekillerine sitem eden, sel mağdurlarından Rahmi Acar ise, \"Milletvekilimiz Faruk Işık gelmedi. Sırrı Sakık`a bizzat durumumuzu söyledim, ama o da gelmedi. Neden gelip derdimizi sormuyorlar?\" dedi.

Köprünün olmaması sebebiyle üç ay boyunca çocuklarının eğitimlerinin aksadığını söyleyen M. Can Uslu, \"Yıllardır bu mağduriyeti yaşıyoruz. Çocuklarımız suyun diğer tarafında kalıyorlar. Okula gidemiyorlar. Eğer devlet köprümüzü yapmayacaksa, biz de çocuklarımızı okutmayacağız\" şeklinde konuştu. (M. Şirin Çağlayan - İnan Sur -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir