• DOLAR 32.598
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2412.538
  • ...
Muhtardan örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Merkez Aydınlıkevler Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Badur ve eşi Nimet Badur, her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan \"Yaşlılara Saygı Haftası\" nedeniyle mahallede bulunan 15 yaşlı çifti ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi.


Muhtar Badur, \"Yaşlılara Saygı Haftası\" münasebetiyle mahallesinde bulunan yaşlıların hatırlarını sormak ve kendilerine biraz olsun moral vermek amacıyla ziyaret etmek istediklerini söyledi.


İlk defa böyle bir ziyaret gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Badur, \"Bir muhtar olarak bugün mahallemde 75 yaşını geçmiş genelde hasta, çocuksuz ve ama olan yaşlılardan oluşan 15 yaşlı aileyi ziyaret ederek hayır dualarını aldık. Bunu yılda bir defa değil ayda bir tekrarlamayı düşünüyorum. Hatta gelecek yıl bu ziyaret yelpazesini Batman genelinde yaymayı düşünüyorum. İnşallah bunu başaracağız. Bütün kutsallıklarına rağmen halen yaşlılarımızı mutsuz, biçare ve yalnız görmek insanı kahrediyor. Bizleri bu günlerinde omuzlarında ve kucaklarında taşıyarak getiren yaşlılarımıza borcumuzu ödemek gerekir\" dedi.


Yaşlıların dün, bugün ile yarınlar arasında bir köprü ve bağlantı noktaları olduğunu ifade eden Muhtar Badur`un eşi Nimet Badur, \"Yaşlılarımız kültürel, sosyal ve manevi değerlerimizin asıl kaynağıdırlar. Yaşlılarımıza sahip çıkmayan toplumlar geleceğe güvenle bakamazlar. Bizler de bu çerçevede yaşlılarımızı ziyaret ettik ve budan dolayı çok mutluyuz\" dedi.


Yaşlılar ise, kendilerini ziyaret eden muhtar ve eşine teşekkürlerini ileterek yaşlılar haftası olarak kendilerini hatırladıkları için mutluluklarını dile getirdiler. Yaşlılar, \"18-24 Mart tarihlerinin yaşlılar haftası olduğunu bilmiyorduk. Bizi ziyaret eden muhtar ve eşinden Allah razı olsun. Bizleri hatırlayarak mutlu ettiler. Her zaman bu ziyaretlerin yapılmasını istiyoruz. Bazen gözlerimiz kapıda kalıyor. Bizleri ziyaret edenlerden Allah razı olsun\" dediler. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir