• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
`Çabuk yoruluyorum` dedi, kalp kapak hastası olduğu ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Çabuk yorulma, isteksizlik ve yorgunluk şikayetleriyle hastaneye başvuran Orhan Çekilden`in aort kapak hastası olduğu ve neredeyse ameliyat şansını yitireceği ortaya çıkarken Kardijoloji Uzmanı Dr. İlkut Özer`in teşhisinden sonra Prof. Dr. Bülent Kısacıkoğlu tarafından ameliyat edilen Çekilden, kısa sure sonra sağlığına kavuşarak taburcu oldu.

 

\"Yıllarca bilinçsiz ilaç kullandım\"
Yapılan başarılı ameliyat ile tüm şikayetlerinin sona erdiğini belirten evil 2 çocuk sahibi Orhan Çekilden, \"Şu ana kadar pek çok defa hastaneye gittim. Rahatsızlığımın çok önemli olmadığını ve hayatımı böyle sürdürmek zorunda olduğumu söylediler. Yıllardan beri de bilinçsizce ilaç kullandım. Ancak yorgunluk, halsizlik, bezginlik, isteksizlik gibi rahatsızlıkarımda hiçbir değişiklik olmadı. Aksine şikayetlerim arttı ve merdiveni dahi çıkamaz duruma gelmiştim. Eşimin ısrarı üzerine İkut hocamın yanına geldik ama çok geç kalmışız. Eko da 3. derece görülen aort yetmezliğinin, anjio sırasında 4. derece yani sonunda olduğu anlaşıldı ve acilen ameliyatıma karar verildi. Prof. Dr. Bülent Kısacıkoğlu tarafından ameliyat edildim. Ameliyattan sonra çeşitli dönemlerde kontrole geliyorum. Hayata karşı düşüncelerim değişti. Kendimi 18 yaşındaymışım gibi hissediyorum.\"

 

\"Ameliyat olmaktan değil, olamamaktan korkun\"

Kardiyoloji Uzmanı Dr. İlkut Özer de Orhan Çekilden`in hastaneye geldiğinde kapak ameliyatı açısından sınırda bir yerde; yani ameliyat olma şansını kaçıracak noktaya gelmek üzere olduğunu söyledi. Dr. Özer, \" Hastaya durumunun ciddiyetini anlattığımda inanamadı. Bir kaç gün izin istedi ve karar vererek döndü. Ameliyat öncesinde anjio yaparak kalp damarlarında sorun olup olmadığını tespit ettik ve damarların normal olduğunu gördük. Ardından da kapak değiştirme ameliyatı yaptık. Ileri derecede Aort kapak hastalığı olduğu için ameliyatsız yöntem söz konusu değildi. Ameliyattan sonra şikayetleri ortadan kalktı. Nefesini artık daha rahat alıp, merdivenleri rahatlıkla çıkıp inebiliyor. Büyüyen kalbi, ameliyat sonrası normale döndü; kalp kasılma fonksiyonları düzeldi. Sadece kapak hastalığını takipleri için bize geliyor\" diye konuştu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir