• DOLAR 32.503
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2423.94
  • ...
`Başörtüsü Konusunda Olumlu Bir Adım Atılmadı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) yazılı bir basın açıklaması yayınlayarak, dindar halka karşı zulüm içerikli uygulamaların cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte uygulanmaya koyulduğu hatırlatılarak, Memur-Sen`in başörtüsünün tüm kamuda serbest olması için başlatmış olduğu, 10 milyon imza kampanyası iyi bir tevafuk olduğu, bütün güçleri ile kampanyayı desteklediklerini, epey zaman geçmesine rağmen hükümet tarafından yine olumlu bir adımın atılmadığına dikkat çekildi.


`CHP zihniyeti küfür boyası ile boyandı`
Açıklamada, 1940` lı yıllarda CHP zihniyetli güruhun tek partili sistemin küfür boyasıyla boyandığı, tek tipçilik anlayış ve dayatmalarının, 1980 darbesinin neticesinde, 82 Anayasasıyla birlikte ayyuka çıktığı belirtilerek, 28 Şubat Postmodern Darbesi sonucu zulüm dolu uygulamaların zirvesini yaşamaya ve yaşatmaya başlandığı belirtildi.
 
`Cumhuriyetle birlikte en büyük zulüm Müslüman kadına yapıldı`
Mehmet Duyu adına yapılan basın açıklamasında bu zulüm uygulamalarından bariz bir şekilde ekilenlerin en fazla Müslüman kadın ve kızların olduğuna vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi: "En büyük zulüm karelerinden onlara yaşatılanı da, ilahi emir olan tesettür yasakçılığı zulmü idi. Ve bu zulüm halen devam etmektedir. Bu Müslüman ülkede birçok alanda reformlar yapıldı, adımlar atıldı. Ama her ne hikmet ise Müslüman kadının korunaklı kalesi hükmünde olan tesettür serbestîsi noktasında olumlu bir adım atılamadı. Bizim Tesettür Platformları Birliği olarak Memur-Sen başkanlığını ziyaretimiz neticesinde Memur-Sen`in başlatmış olduğu 10 milyon imza kampanyası iyi bir tevafuk oldu, memnun kaldık, bütün gücümüzle destekledik. Tes-Çağ olarak Diyarbakır ili çerçevesinde 50 bin imza ile desteğimizi sunduk. Ve hamdolsun Türkiye genelinde bu kampanya 12 milyon 300 bin rakamını aştı. Ve yetkili mercilere bu Müslüman halkın talebi iletildi. Ama ne yazıktır ki üzerinden epey zaman geçmesine rağmen yine olumlu bir adım atılamamıştır. Bu çerçeveden olmak üzere 18 Mart 2013 tarihinden itibaren Memur-Sen, serbest kıyafet konusunda sivil itaatsizlik başlatmış bulunmaktadır. Biz bu sivil itaatsizliği de olumlu buluyor ve var gücümüz ile desteklediğimizi deklare ediyoruz."
 
`Başörtülüler özürlükleri için bedel ödemeliler`
Yapılan açıklamada başörtülü memurlara da seslenilerek, "Artık yeter yıllar yılı sineye çektiğin çilelere! Halkın mutabakatıyla senin inancının gereği olan tesettürüne müdahale etmelerine müsaade etme! Gerekirse bu uğurda bedel ödemelisiniz! Ve hamdolsun bedel ödemeye hazır olduklarınızı zaten deklare ediyorsunuz. Sizleri bu haklı davanızda asla yanız bırakmayacağız ve hep yanınızda olacağız! Allah yar ve yardımcınız olsun."
 
Kendilerinin tesettür konusunda kamu çalışanları ile sınırlı kalmayacağının altını çizen Duyu, her yaş ve grubun önündeki engellerin tüm eğitim kademelerinde ve platformlarda tamamen ortadan kalkmasına kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.
 
Ahlaki çöküntüye sebep olan etmenleri ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Duyu, ahlaklı, dürüst ve erdemli bir toplumun inşası için olumlu adımların atılması gerektiğini söyleyerek son olarak, " Bu işe eğitim ve öğretim sisteminden başlamalı, karma eğitim sistemine son vermelisiniz. Dindar gençlerin okullarda rahatça ibadetlerini yapabilmeleri adına her eğitim kurumuna mescitler inşa etmelisiniz. Velev ki Nur Serter ve Eğitimsiz `Eğitim iş sendikası` istemeseler de" şeklinde açılamalarda bulundu. (Osman İçli-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir