• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
Bir Çinli firma daha Türkiye’de akıllı telefon üretecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Xiaomi ve Oppo’dan sonra Türkiye’de üretime başlayacak bir başka Çinli teknoloji devi Vivo’nun fabrikası Gebze Güzeller OSB’de önceden VRM Plus tarafından kullanılan 13 bin metrekarelik bir alanda yer alıyor.

 

Dünya gazetesinden Çiğdem Yücesoy Subaşı’nın özel haberine göre Oppo ve Xiaomi’den sonra Çin merkezli dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden Vivo da üretim hazırlıklarını tamamladı.

Şubat ayında teşvik belgesi alarak çalışmalara başlayan şirket, toplamda 25 milyon dolarlık bir yatırımı hayata geçirecek. Halen deneme üretimleri yaptıklarını vurgulayan Vivo Mobile yetkililerine göre; tam kapasite üretime mayıs ayının ilk haftasında geçilecek. Diğer üreticilerde olduğu gibi Vivo’nun üretim bandından çıkacak ilk telefonu kamuoyuna ilk duyuracak ismin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın olacağı, bunun için planlama yapıldığı aktarılıyor.

İki yıl içerisinde tüm aşamaları tamamlaması planlanan Vivo Türkiye üretim fabrikası yatırımı kademeli olarak hayata geçecek. Dünyanın en büyük 5. akıllı telefon üreticisi olan Vivo, İnönü Mahallesi, Ebulfez Elçibey Sokak, 13 numaradaki binada yer alan ve öncesinde VRM Plus’a ait olan tesisleri kiraladıktan sonra cep telefonu üretimine uygun hale getirmek üzere inşaat çalışmaları başladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir