• DOLAR 32.51
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2495.679
  • ...
143 kiloluk hastaya kapalı yöntemle fıtık ameliyatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus özel bir hastanede, kapalı (endoskopik) ameliyat yöntemi, bu kez 143 kilo ağırlığındaki bel fıtığı hastası Akif Yılmaz`a uygulandı. Mehmet Akif Sönmez İlköğretim Okulu`nda temizlik görevlisi olarak çalışan 29 yaşındaki Akif Yılmaz, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hakan Bahçeci ve ekibinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

 

Hızlı iyileşme
Yaklaşık 15 gündür rahatsızlık yaşayan ve bacağında kasılma olan genç hastanın durumu, yapılan muayene ve tetkiklerin ardından netleşti. İlaç tedavisi görmeye başlayan Akif Yılmaz`ın, kapalı (endoskopik) yöntemle ameliyat edilmesine karar verildi. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hakan Bahçeci ve ekibinin yaptığı ameliyatın ardından, Yılmaz kısa sürede yürümeye başladı. Op. Dr. Bahçeci, özellikle kilolu hastalarda açık ameliyat sonrası iyileşmenin uzun sürdüğünü, endoskopik ameliyatlarda ise daha kısa sürede bu dönemin atlatıldığını söyledi.

 

Daha çabuk işbaşı
Op. Dr. Bahçeci ayrıca bu yöntemde doku hasarının neredeyse hiç olmadığını, küçük kesi açıldığı için kas ve kemiğin zarar görmediğini kaydederek, ``Kilolu hastalarda kapalı ameliyat hasta açısından daha avantajlıdır. Hastamızda da ameliyatımızı başarıyla tamamladık ve sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Kapalı ameliyatın avantajıyla daha çabuk iş başı yapabilecek`` dedi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir