• DOLAR 32.324
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2300.718
  • ...
Türkiye ile Mısır ‘dost’ oldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

2013 yılında Meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin darbeyle görevden indirilmesinden sonra Türkiye tepki olarak TBMM Mısır Dostluk grubunu feshetme kararı almıştı. Ancak aradan geçen 8 yılın ardından Türkiye ile Mısır yine ‘dost’ oldu.

 

Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin müttefik arayışları, Mısır ile diyaloğun geliştirilmesi gerekliliğini birlikte getirdi. Ancak Mısır’da idamlara imza atan ve İhvan üyelerine zor günler yaşatan Darbeci Sisi ile normalleşme adımları olumlu karşılanmadı. Darbeci Sisi’nin İhvan üyelerini serbest bırakacağı iddiaları ise havada kaldı.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken AK Parti, 8 yıl önce darbeye tepki olarak feshettiği TBMM Mısır dostluk grubunu yeninden oluşturacağını duyurdu. Bugün Meclis Genel Kuruluna gelen teklif kabul edildi ve Mısır dostluk grubu yeniden kuruldu. Mısır Dostluk Grubunun başına ise AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz seçildi. Mecliste bir diğer dostluk grubu ise Libya ile kuruldu. Libya Dostluk Grubu'nun başkanlığına ise AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız seçildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir