• DOLAR 32.603
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2496.525
  • ...
Ramazan güncesi: 12 yaşındaki Ayşe'nin bir günü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yetişkinler gibi çocuklarda heyecanla Ramazanı bekler. Çocuk iyilik ırmağı Ramazan ayını ailesindeki ve çevresindeki konuşmalar ile geleceğini haber alır. Ramazan ayının bütün görkemi ile geldiği evde başlayan değişimi hisseden çocuk bu değişime katılmaya çalışır. Sahura kalkar. İftar vaktini sabırla bekler. Kulağı ezan sesindedir.

Bu duyguları yaşayanlardan biride Fırat mahallesinde ikamet eden Paçul ailesi üyesi 12 yaşındaki Ayşenur Paçul. Ramazan ayının idrak edildiği bugünlerde yaşadığı bir gününü İLKHA ekibi olarak görüntüledik.

Günü sahur vakti ile başlıyor Ayşenur'un, ertesi gün oruç tutarken dinç olabilmek için sahur yaptıktan ve sabah namazını kıldıktan sonra uyuduğunu söylüyor.

İşte Ayşenur'un bir günü

Gün içinde yaptıklarını an be an paylaşan Ayşenur Paçul, "Annem para veriyor gün içinde hem oruçlu olduğumuz için iftarlık alalım ve hem de evin ihtiyacı bir şey varsa gidip alıyorum. Sabah saat 08.00'da uyanıyorum o gün çevrimiçi (online) uzaktan göreceğim derslerim için hazırlık yapıyorum. Her gün canlı olarak 6 ders görüyorum. Derslerim bittiğinde öğle namazı vakti geliyor o sıra namazımı eda ediyorum. Annem ile birlikte yakınlarımızın Kur'an mukabelesine katılıyorum ve her gün üç cüz okuyoruz. Eğer annemin ve yakınlarımızın o gün vakitleri az ise bir cüzde okuyabiliyoruz bazen." sözlerini kaydetti.

"Sofralar bereketle dolsun, dilimizde dualar eksik olması inşallah"

Açtıkları iftar ile günlerinin sonlandığını belirten Ayşenur şu duygularını paylaşıyor:

"Bütün ibadi programların ardından artık evde yapacak bir şey yoksa iftar saati yaklaşana kadar dışarıda kardeşim ve arkadaşlarım ile oyun oynuyorum, biraz geziyoruz. İftar saatine saatler kala evde anneme yardım edeceğim bir şey varsa onu yapıyor yoksa ödevlerime başlıyorum. Kitap okumayı ihmal etmiyorum ve şuan okuduğum ise İslami Adaplar adında kitabın 3'üncü serisi. Çok şey öğrendim bu kitaptan, yatma, uyuma, yemek yeme gibi hayatımızda riayet etmemiz gereken birçok adap öğrendim. Son olarak günüm iftar açmak ile bitiyor. Ramazan ayı aç kalma ayı değil ibadet etme ayıdır. Allah-u Teala ibadet etme ayıdır. Rabbim hepimizin tuttuğu orucu yaptığı ibadeti kabul etsin, bire beş yüz sevap versin. Sofralar bereketle dolsun, dilimizde dualar eksik olması inşallah." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir