• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
Yaşlılar, en değerli varlıklarımızdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Demir, \"Yaşlılarımız belleğimizdir, geçmişten kopmadan bizi gelecekle buluşturan, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır\" dedi.

 

Demir, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanılan Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Yaşam sürecinde, yaşlılık döneminin her insanda değişik anlam bulan çok özel bir dönem olduğunu belirten Dr. Demir,\"Yaşama merhaba dediğimiz andan itibaren, mutlulukların, hüzünlerin, sevinçlerin, duygularımızın iniş çıkılarıyla var olduğu anlamlı yolculuğumuza başlarız. Yaşlılarımız belleğimizdir, geçmişten kopmadan bizi gelecekle buluşturan, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Toplum olarak yaşlılarımıza hürmet göstermek, onlardan ilgiyi esirgememek insanlık vazifesidir. Yaşlısına karşı sevgi, saygı gösteren ve onlara büyük bir özenle yaklaşan bir kültüre sahip olan milletimiz büyüklerini her zaman baş tacı yapmıştır\" ifadelerini kullandı.

 

Yaşlılık haftasını kutlayan Dr. Demir,\"Unutmamalıyız ki; Yaşlılarımızın sevgilerini yüreğimizde büyüterek, sözlerimize ve davranışlarımıza yansıttığımız ölçüde onları mutlu edebiliriz. Ailelerinden ve çocuklarından gereken hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara, imkânlar ölçüsünde devletimiz şefkat elini uzatmaktadır. Yatağa bağımlı olan tüm vatandaşlarımıza evlerinde gerekli sağlık desteğini sağlayarak, yaşam kalitelerini artırmayı hedef alan evde bakım hizmetlerimizle yaşlılarımızın yanında yer almaktayız. Bu bağlamda yaşlılara gereken ilgi ve alakanın bir gün değil her gün gösterilmesi dileğiyle, tüm yaşlılarımızın Yaşlılara Saygı Haftası kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim\" diye konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir