• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
Erdoğan `Sözlerimin Arkasındayım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Danimarka`nın yüksek tirajlı Politiken Gazetesi`nin sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan, Viyana`da Birleşmiş Milletler forumunda yaptığı konuşmayı kimsenin yanlış anlamamasını istedi.

Başbakan`ın Medeniyetler İttifakı Forumu’nda yaptığı konuşmada kullandığı "Tıpkı siyonizm gibi, tıpkı antisemitizm gibi, tıpkı faşizm gibi, İslamofobinin de bir insanlık suçu olarak görülmesi kaçınılmaz hal almıştır" sözleri İsrail tarafından büyük tepki ile karşılanmıştı.

İsrail kanadından yapılan açıklamalarda Erdoğan`ın sözleri karşısında dehşete düştüklerini açıklamışlardı. Hatta ABD kongresinden bazı üyeler Başbakan Erdoğan`a bir mektup yazmış ve sözlerini geri almasını istemişlerdi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN GERİ ADIM ATMADI

Başbakan Erdoğan, "Benim Viyana`da söylediğim sözlerin tartışmalara yol açtığını biliyorum. Ama kimse benim söylediklerimi yanlış anlamasın. Herkes biliyor ki benim eleştirilerim, bazı kritik konular üzerine. Özellikle Gazze bölgesinde, İsrail`in politikalarına karşı. İsrail, Filistin devletinin varlığını kabul etmediği sürece bizim eleştirilerimiz devam edecektir. Diğer taraftan biz iki devlet çözümü çerçevesi içinde İsrail devletinin varlığını 1967 yılında tanıdık" dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmalarındaki eleştirilerin İsrail devletinin varlığına değil, izlediği politikaya yönelik olduğunun da altını çizdi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir