• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
HAK-İŞ Batman İl Temsilciliği’nden 1 Mayıs açıklaması: Taşeron işçileri kadroya geçmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Turgut Özal Bulvarı üzerinde düzenlenen basın açıklamasına, HAK-İŞ Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, Öz Sağlık-İş Sendikası İl Başkanı Ahmet Altunç, Öz Taşıma İş Sendikası İl Temsilcisi Mahmut Biçer ve sendika üyeleri katıldı.

 

Burada düzenlenen basın açıklamasını okuyan HAK-İŞ İl Başkanı Bünyamin Söğüt, Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle bu yılda 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı meydanlarda kutlayamadıklarını söyledi.

Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, sendikal örgütlülüğün teşvik edilmesini istediklerini belirten Söğüt, başta KİT’ler olmak üzere, tüm kamu kuruluşlarındaki şirketlerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini talep ettiklerini ifade etti.

HAK-İŞ Batman İl Temsilcisi Bünyamin Söğüt

Adaleti, refahı ve güvenceyi sağlayan Kamu TİS istediklerini vurgulayan Söğüt, ücretlerdeki vergi dilimlerinin yüzde 20’de sabitlenmesini, herkes için düzenli asgari gelir yardımı sisteminin kurulmasını istediklerini kaydetti.

Açıklamasında mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarının tam çözümünü, Covid-19 salgınının tüm işçiler için meslek hastalığı sayılmasını talep eden Söğüt, daha fazla iş ve gelir güvencesi ve iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha fazla yaygınlaştırılmasını istediklerini dile getirdi.

“İnsanı merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir Türkiye istiyoruz”

Asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını istediklerine işaret eden Söğüt şöyle devam etti:

“Kayıt dışı istihdamın önlenmesini, istihdamın artırılmasını ve yoksulluğun önlenmesini istiyoruz. Sendikal örgütlenmenin teşvik edilmesini istiyoruz. İş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin artırılmasını istiyoruz. Biz çalışanlar, emekçiler olarak; milli gelirden, ekonomik büyümeden ve refah artışından hak ettiğimiz payı istiyoruz. İnsanı merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir dünya ve Türkiye istiyoruz. Emekli aylığı alt sınırının asgari ücret düzeyine yükseltilmesini talep ediyoruz. Çalışanlara yönelik her türlü şiddet ve mobbingin önlenmesini istiyoruz. Çocuk işçiliğinin her türüyle mücadele edilmesini istiyoruz. Annelik hakkının korunmasını, kreş ihtiyacının ve bakım hizmetlerinin karşılanmasını istiyoruz.”

“İnsan haklarının geliştirilmesini istiyoruz”

Gençlerin eğitim, staj ve işe giriş imkânlarının geliştirilmesini de istediklerini belirten Söğüt, “Engelli bireylerin sosyal hayata katılımının artırılmasını istiyoruz. Hangi ülkeden olursa olsun ülkemize sığınan mülteci ve göçmen kardeşlerimiz için, entegre edilebilir, sürdürülebilir, ulusal ve uluslararası uyum politikalarının ve işbirliğinin geliştirilmesini istiyoruz. Çevre dostu bir dünya istiyoruz. Hepimizin temel haklardan, eşit şartlarda ve eşit sorumlulukla yararlanmasını istiyoruz. Dünyanın dört bir yanında mazlumların uğradığı zulmün son bulmasını ve insan haklarının geliştirilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir