• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Müftülük 10 bin fidanla hatıra ormanı oluşturdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından başlatılan "1 İyilik 1 Fidan" kampanyası kapsamında Eskişehir İl Müftülüğü, TDV Eskişehir Şubesi ve Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği ile "TDV Eskişehir Şubesi Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen fidan dikme etkinliğine Vali Yardımcısı Okan Leblebicier, Orman Bölge Müdürü Recep Temel, İl Müftüsü Bekir Gerek, ilçe müftüleri, Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri, MÜSİAD temsilcileri, din Görevlileri ile gönüllüler katıldı.

"Dünyayı iyilik değiştirecek"

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Eskişehir İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi Başkanı Bekir Gerek, Türkiye Diyanet Vakfı organizesinde düzenlenen 1 İyilik 1 Fidan etkinliği kapsamında 10 bin iyilik fidanının gençler ve gönüllüler tarafından toprakla buluşturulacağını belirtti.

Gerek şöyle konuştu: “Türkiye Diyanet Vakfı olarak ‘Dünyayı iyilik değiştirecek’ sloganıyla çıktığımız bu yolda yeryüzüne iyiliği yamak için gayret gösteriyoruz. Sadece bugünü değil geleceği de iyilikle inşa ediyoruz. Bu kapsamda bugün 10 bin iyilik fidanını geleceğimiz olan gençlerimizle dikecek ve geleceğe bir nefes iyilik bırakacağız. Öyle ki, iyilik sadece insanlara yönelik değil, tabiata ve doğaya yönelik de olmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olarak sadece cami cemaatine değil; iyilik anlamında engellilere, göçmenlere, muhtaçlara, yetimlere, kimsesizlere, yaşlılara, ailelere, öğrencilere ve gençlere dokunmaktayız. Maddi ve manevi olarak iyilik ulaştırma çabası içerisindeyiz. Aynı duyarlılığı doğaya ve çevreye de gösteriyoruz. Bugün bu tören bunun bir ifadesidir. Allah kainatta bir denge kurmuştur. Bu denge bozulursa, ağaç ve bitki örtüsü tahrip edilirse felaket başlar. Bize düşen doğanın dengesini korumak ve dünyayı cennete çevirerek yaşanabilir bir hale getirmektir. Bunun için de tabiatın ağaçlandırılması büyük önem arz etmektedir. Ağacın olmadığı yerde erozyon, erozyonun olduğu yerde ise çoraklık, kuraklık ve felaket vardır. Bunun için ağaçlandırmak ve ağaçları korumak çok önemlidir. Yardım ve desteklerinden dolayı Orman Bölge Müdürlüğümüze, katılım ve organizedeki gayretlerinden dolayı tüm görevlilerimize Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi Kadın ve Gençlik Kollarımıza teşekkür ediyorum.”

"Geleceğe umut fidanları toprakla buluşturuyoruz"

Orman Bölge Müdürü Recep Temel ise, “Türkiye Diyanet Vakfı ile bugün çok anlamlı bir faaliyet gerçekleştiriyoruz. Geleceğe umut fidanları toprakla buluşturuyoruz. Yoğun katılım ve ağaçlandırmaya verdikleri destekten dolayı başta İl Müftümüze ve personeline teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile katılımcılar 10 bin fidanı toprakla buluşturdu.

KAYNAK: DİYANET HABER

Bu haberler de ilginizi çekebilir