• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
SON DAKİKA
Öcalan’ın Nevroz Mesajı BDP’ye Teslim Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İmralı’ya giden üçüncü BDP heyeti ile birlikte bir mesaj gönderen Abdullah Öcalan, 21 Mart için bir deklarasyon üzerinde çalıştığını açıklamıştı.

Başbakan Erdoğan’ın Danimarka’ya gidecek olmasından dolayı bir gün önce İmralı’dan MİT tarafından alınan mektubun, Erdoğan yurt dışına çıkmadan mesajı okuduktan sonra mektubu tekrar ilgililere verdiği idda edildi.

MESAJ GÖRÜNTÜLÜ DEĞİL, YAZILI

Hafta sonundan bu yana yapılan spekülasyonlar da mesajın yazılı gelmesi ile son bulmuş oldu. Hatırlanacağı gibi, bazı medya organlarında bir iddia ortaya atılmış ve Öcalan’ın mesajını görüntülü vereceği öne sürülmüştü.

Öcalan’ın yazılı olarak gönderdiği mesaj, yarın Diyarbakır’da  yapılması beklenen şenlikte okunacak. Mesajın, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın mı, yoksa Leyla Zana’nın mı okuyacağı ise henüz kesinlik kazanmış değil.

Öte yandan, Nevruz kutlamalarında hiçbir sorunla karşılaşılmaması için meydanda 3 bin kişi görev yapacak. Kimlerin görevlendirileceği bizzat BDP yönetimi tarafından belirlendi.

Miting meydanında görev yapacak partililer, güvenlik güçleri ile de entegre bir şekilde çalışacaklar. Görevlilerle güvenlik güçleri, bir kopukluk yaşanmaması için özel iletişim kanalları oluşturdu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir