• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Diyarbakırlı Esnaftan Duyarlı Davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Televizyon ve radyolarda yapılan kan anonslarını işiten Diyarbakırlı esnaftan duyarlı davranış. Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Öğretmenler caddesinde erkek kuaförlüğü yapan Musa Saruhan adlı esnaf, gelen müşterilerinin kan gruplarını alıp kan ihtiyacı olan hastalara ulaştırıyor.
 
Böyle bir kampanya yapmasının nedenini İlke Haber Ajansına açıklayan Saruhan, " Radyo ve televizyonlarda yapılan kan anonslarını sürekli izliyordum. Elimden ne gelir diye düşünürken, gelen giden müşterilerimin çok olduğunu fark ettim. Bende gelen müşterilerden izin alıp kan gruplarını ve telefon numaralarını almaya karar verdim" dedi.
 
Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır, diyen Saruhan, "Kan bir ihtiyaçtır her zaman lazım olmuyor lazım olduğu anda da aynı kan grubunu bulmak çok zor oluyor. Bu durumu gelen müşterilerime anlattığımda, onlarda bana yapılan bu işin çok güzel olduğunu ve gerekli desteği vereceklerini söylediler. Bende bir liste hazırlayıp gelen müşterilerin isimlerini ve kan gruplarını not almaya başladım" ifadelerini kullandı.
 
Kanın bir gün herkese lazım olabileceğini ifade eden Saruhan, " Toplum yararına olan bu tür kampanyalara diğer esnaf kardeşlerimin de katkı bulunmasını istiyorum. Sonuçta hayat mematla alakalı olan bir konu, bu konuda hepimiz duyarlı olmalıyız. Çünkü bir gün bize de kan lazım olabilir" dedi.
 
Saruhan son olarak, kampanyaya destek veren esnaf ve müşterilerine teşekkür ederek yaptığı kampanyanın devam edeceğini, belirtti. (M.Sait Adiyaman, Mehmet Bozdaş - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir