• DOLAR 32.649
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2496.273
  • ...
"İçkime dokunma" diyenlerin zihin kodunda İslam'a düşmanlık var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

17 günlük bu kapanmanın birçok sektörü etkilediğini, bu sektörlerin bünyesinde var olan STK, kuruluş ve derneklerin sorunlarını Cumhurbaşkanı ile görüşerek aktardıklarını ama bazı malum çevrelerin bu sorunları görmezden gelerek içki yasağını cımbızladıklarını dile getiren Palu Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Sedat Hekimoğlu, söz konusu çevrelerin art niyetli olduğunu söyledi.

İçkinin kapanma sürecince yasaklanmasının bazı kesimler tarafından memleket meselesi haline getirildiğini dile getiren Hekimoğlu, "Tüm kötülüklerin anası olan içkiye sahip çıktıkları gibi keşke toplumun pandemi dolayısıyla uğramış olduğu zararlara sahip çıksalardı, belki biz bu sorunların bazılarını yaşamıyor olacaktık. Kötülüklerin anası olan içkinin yasak olması sanki memleketin batması olarak lanse edildi. Bu yasağın sosyal medyada güçlü bir şekilde gündemde tutulmasının asıl amacı, bu işin arkasında olanların asıl amacının memleket olmadığı, insanların ve sektörlerin yaşadığı sıkıntıların umurlarında olmadığı gayet açık ve net bir şekilde ortadadır." dedi.

Palu Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Sedat Hekimoğlu

"İçkiyi bu şekilde ülke gündemine getirenler iyi niyetli değiller"

Sendikacı olmakla beraber bir eğitimci olarak içkiye bakış açılarının net olduğunu belirten Hekimoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Toplumu inşa eden biz eğitimcilerin içkiyi savunması veya içkiyi savunanları savunması mümkün değildir. Biz öğrencilerimize, değerler eğitimi olarak içkinin ne kadar zararlı olduğunu anlatıyoruz. Pandemi sürecinde öğrencilerimiz digital dünya ile içiçe yaşamaktadır. Bu digital dünyada sosyal medyada çocuklarımızın içki ile ilgi yazılanları görmemesi mümkün değildir. Öğrencilerimiz bu konuyu bizlere, baba ve annelerine soruyorlar: 'Bu içki olayı ne?' Kafalarda soru işareti bıraktırıyorlar. İçkiyi savunanlar toplumu inşa ederken içkiyi birinci temel madde olarak mı görüyorlar? Burada bir soru işareti var. Biz bu başlığı ülke gündemine getirenlerin iyi niyetli olmadıklarını biliyoruz. Biz geleceğin inşasında bu zihniyetin önünde set gibi duracağız. Bu çok tehlikeli bir yaklaşım. Bu tehlikeli yaklaşıma sessiz kalmak daha tehlikelidir." dedi.

Kovancılar Diyanet Mil-Sen İlçe Başkanı Ferhat Suiçer

"İslam dininde içki, insanın aklına ve iradesine zarar verdiği için yasaklanmıştır"

Kovancılar Diyanet Mil-Sen İlçe Başkanı Ferhat Suiçer, İçişleri Bakanının içki satışının yapılmayacağını belirtmesi üzerine, bazı çevreler tarafından "içkime dokunma" diye bir hastag çalışması başlatıldığını ve bunun üzerinden İslam'a ve Müslümanlara hakaretler yağdırılmaya başlandığını dile getirdi.

Suiçer, "Bu Hastag altında İslam'a ve Müslümanlara küstahça hakaretler ve sözler söylenmiştir. Hepimizin malumu İslamiyette içki haram kılınmıştır. İnsanın aklına ve iradesine verdiği zarardan dolayı yasaklanmıştır. Bazı çevreler camiler açık ama içki satan yerler kapalı diye kıyaslama yapmıştır. Akla ve mantığa uymayan ve aklı başında olmayan bir kıyaslama yapılmıştır. Diğer taraftan ülkemizde yüz yüze eğitime ara verilmişken, birçok işyeri kapalı iken bunları görmeyip internet üzerinden satışı yapılması mümkün iken sırf tekel bayileri kapatıldığı bahanesiyle İslam'a ve Müslümanlara saldıran kişilerin gerçek niyeti ortaya çıkmıştır." dedi.

"Bu yasak Ramazan ayının ruhuna ve muhtevasına yakışır bir yasaktır"

Devletin içki yasağını bu Ramazan ayında çıkarmasını desteklediklerini belirten Suiçer sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu yasak Ramazan ayının ruhuna ve muhtevasına yakışır bir yasaktır. Avrupa'nın birçok yerinde pandemi sürecinde bulaş riski çok olduğu için yasaklanmıştır. İçki servis yapılan yerler kapalıyken, bunlara söz söylemeyen insanlar, Türkiye'de uygulanınca söz söylemeye başlıyorlar. Ramazan'dan dolayı yasaklandığı propagandasını yapıyorlar. Velev ki Ramazan'dan dolayı yasaklanmış olsa bile bu doğru bir karardır. Çünkü içki insanın aklını bulandırır. Bu pandemi döneminde de bulaş riskini arttırır." dedi.

Palu Diyanet Sen İlçe Başkanı Hayrettin Aydemir 

Palu Diyanet Sen İlçe Başkanı Hayrettin Aydemir ise bu kapanma döneminde içki yasağını gündemde tutanların asıl amaçlarının İslam'a düşmanlık olduğunu, gelecek nesli yok etmek amacını güttüğünü belirtti. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir