• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Amerikalı Öğrenciler İslam`ı Yaşayarak Öğreniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İslam dininin ve kutsal Ramazan ayının daha iyi anlaşılması adına bir gün oruç tutmak şeklinde her yıl yapılan bir etkinlik, Eastern Michigan Üniversitesi’ndeki Müslüman ve Müslüman olmayan öğrencileri bir araya getirdi.

On İslam’ın haberine göre üniversitedeki Müslüman öğrenciler, Müslüman olmayan arkadaşlarının Ramazan ayında oruç tutmanın anlamını kavramalarına yardımcı olmak adına bir etkinlik düzenlediler.

“Fast-A-Thon” isimli etkinliğin amacı, bu yıl Temmuz ayına rastlayan Ramazan ayı öncesinde oruç tutmanın gerçek anlamını tanıtmaktı.

Etkinliğin misafir konuşmacısı Ali Süleyman Ali, Ramazan’da oruç tutmanın sadece yiyecek ve içecekten uzak durmak olmadığına dikkat çekti.

Orucun her şeyden uzak durmak olduğunu söyleyen Ali, orucun gün doğumundan gün batımına kadar Tanrı aşkına içmekten, yemekten, fiziksel ilişkiden uzak durmak olduğunu belirtti.

Orucun bir kilo verme programı olarak da düşünülmemesi gerektiğini belirten Ali, her amelin insanlar için olduğunu fakat oruç tutmanın Tanrı için olduğunu sözlerine ekledi.

MSA’nın Etkinlik Koordinatörü Jamil Khalid, oruç tutmanın insanların sahip oldukları arzuları kontrol etmek adına bir disiplin olduğunu öğrenmekten heyecan duyduğunu belirtti.

Khalid, öğrencilerin İslam ve Hıristiyanlık dinleri arasındaki benzerlikleri öğrenmeleri için de bir etkinlik yapılmasını istediğini söyledi.

Artık, 200’den fazla üniversite her yıl bu etkinliğe katılım gösteriyor.

Etkinlik, üniversitedeki Müslüman ve Müslüman olmayan öğrenciler arasında bir anlayış köprüsü oluşturmayı başardı.

Eastern Eco’ya konuşan Eastern Michigan Üniversitesi’nin Müslüman Öğrenci Birliği (MSA) başkanı Waleed Baker, oruç sırasında güçten düşeceğini düşündüğünü fakat aksine çok enerjik olduğunu belirtti.

Baker bu durumun etkinliğin heyecanından kaynaklanmış olabileceğini düşündüğünü söyledi.

Müslüman olmayan öğrencilerin etkinliğe katılmasını öven Baker, öğrencilerin oruç tutmuş olmalarının çok hoş olduğunu düşündüğünü belirtti.

İlk defa oruç tutma deneyimi yaşayan Omaha Kabilesi’nden bir Kızılderili olan Nathan Phillips, İslam ile kendi kültürü arasındaki benzerliklerden dolayı şaşkınlığa uğradığını belirtti.

Phillips, Kızılderililerin de çocukluk, gençlik, yetişkinler ve yaşlılar için dört gün oruç tuttuklarını belirtti.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir