• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...
Balbay Karara İsyan Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP`den milletvekili seçilen ikinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mustafa Balbay, avukatları aracılığıyla Silivri Cezaevi`nden yazılı açıklama yaptı.

Balbay, avukatları aracılığıyla Silivri Cezaevi`nden yaptığı yazılı basın açıklamasında, kendisi hakkında tahliyesinin reddine ilişkin verilen kararı, "Millet iradesi hiçe sayıldı." diyerek değerlendirdi.

Yazılı açıklamasında mahkemenin kararını, bütün duygularını bir kenara koyarak okuduğunu söyleyen Balbay, "Bu karar, milletin iradesini hiçe sayıyor. Siyasi partilerin `demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğu` ilkesini hiçe sayıyor. Başta `masumiyet karinesi ve tutuksuz yargılama esastır.` ilkesi olmak üzere bütün temel hukuk kurallarını hiçe sayıyor." ifadesini kullandı.

Tahliye talebinin reddine karar veren üye hakimlerin tahliye talebine ilişkin dilekçeyi okumadıklarını iddia eden Balbay, "Ben, milletvekili seçildiğim için tahliye istemedim. Mahkemenin, `kaçma`, `delilleri karartma` gibi gerekçelerinin gelinen noktada mahkeme açısından da ortadan kalktığını ifade ettim." dedi.
CHP İzmir milletvekili ve yurtsever bir yazar olarak ülkesine hizmet etmek için özgürlüğünü istediğini söyleyen Balbay, mahkeme heyeti buna yasak koyuyor.

Türkiye`de ilk kez hakkında hiçbir mahkumiyet kararı olmayan bir milletvekili, kanıtlanmamış iddialar nedeniyle hapiste tutulmaktadır. Bu, olağanüstü bir durumdur. Bu, yargının demokrasiye, demokrasinin de en önemli kurumu olan meclise müdahalesidir." ifadelerini kullandı.

Balbay`ın yazılı açıklamasının sonunda şu ifade yer alıyor; "Her şeye rağmen demir parmaklıkların arkasında adaleti bekliyorum.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir