• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
`İktidar bir yönetmeliği kaldıramıyor mu?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Başörtüsünün her yerde serbest bırakılması için Memur-Sen tarafından başlatılan "Özgürlük İçin On Milyon İmza" kaymasından sonra, "12 Milyon 300 Bin İmzaya Hürmet Kamuda Serbest Kıyafet" sloganıyla sivil itaatsizlik eylemi başlatıldı.
Konu ile ilgili Memur-Sen Van Şube Başkanı Süleyman Şakar, İlke Haber Ajansına (İLKHA) değerlendirmelerde bulundu.

28.12.1982 tarihinde çıkan bir genelge ile kamuda kılık kıyafet özgürlüğünün kaldırıldığını hatırlatan Memur-Sen Van Şube Başkanı Şakar, "O günden bu güne binlerce bacımız kendilerini üniversite kapılarına zincirleyerek ve bu güne kadar bedeller ödeyerek geldi. Memur-Sen Konfederasyonu olarak bunlara hükümetin bir nokta koymasını istedik. Bu kapsamda 14 Ocak`ta başlatmış olduğumuz imza kampanyasını 15 Şubat itibarıyla tamamladık. Bu kampanyamıza Van`dan da 126 bin 656 imza ile destek verildi. Neticede 10 milyon imza hedefi ile yola çıktık. 12 milyon 300 bin imza topladık. 8 Mart`ta Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümeti temsilen Faruk Çelik`e 12 milyon 300 bin imzayı teslim etti. O günden bu yana hükümetten bir adım atmasını bekliyorduk. Ancak bu adım atılmayınca konfederasyonumuz aldığı kararla Türkiye çapında 18 Mart`tan itibaren bir hafta boyunca `12 Milyon 300 Bin İmzaya Hürmet Kamuda Serbest Kıyafet` sloganıyla serbest kıyafetle okullara gitmeye başladık" dedi.

"Hükümet kamuda kimseyi karşı karşıya getirmemesi gerekir"
Serbest kıyafet eylemleriyle ilgili ciddi bir sıkıntının yaşanmadığına değinen Şakar, "Dün Gürpınar ve Edremit ilçelerine gittik. Okul müdürlerimizle görüştük. Büyük bir kısmı eylemi destekliyor. Ancak beklentileri hükümetin son noktayı koyması ve kamuda kimsenin karşı karşıya gelmemesidir" şeklinde konuştu.

"Anayasa ve yasalar değiştiriliyor, ama bir yönetmelik değiştirilemiyor"
Sorunun çözümüne dair ümit var olduklarını söyleyen Şakar, "Bizim hedefimiz nisan ayına kadar bu genelgenin kaldırılmasıdır. Düşünün, bir ülkede Anayasa ve yasalar değiştiriliyor. Ama bir yönetmelik değiştirilemiyor. Biz Memur-Sen Konfederasyonu olarak topu hükümete attık. Hükümetin acilen buna çözüm getirmesi gerekir. 1982 model bir genelgenin çöp sepetine atılmasını istiyoruz. Öte yandan telefonlarımız açık bekliyoruz. Hangi okulda hangi sıkıntılar geleceğini bekliyoruz. Kısmi sıkıntılar söz konusudur" dedi.

"Hükümet oylarını bu 12 Milyon 300 bin imzadan almıştır"
Hükümetin tavrı ile ilgili bir soru üzerine Şakar, "Hükümet şu an gündeminde tutmak istemediği 12 milyon 300 bin imzayı atan o halktan oy almıştır. Destek veren o halktır" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir