• DOLAR 32.584
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2426.381
  • ...
Hindistan çökmek üzere
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Hindistan koronavirüs salgınında, ikinci dalgayı derinden hissediyor, can kaybı 204 bini geçti.

Son 24 saatin resmi verilerine göre ülke genelinde 345 bin 398 yeni vaka tespit edildi, 3 bin 130 kişi hayatını kaybetti, ama uzmanlar salgında ölenlerin sayısının çok daha fazla olduğundan emin.

Devletinkamuoyu ile paylaştığı resmi rakamlarla naaşların yakıldığı krematoryumlarda tutulan kayıtlar arasında uçurum olduğu öne sürülüyor.

Ölü sayısının resmi rakamların 5 katı olduğunu savunanlar bile var.

Ülke o kadar kötü durumda ki kendisi ile düşmanlık yaşayan 2 komşusu  Çin ve Pakistan, anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp Hindistan'a yardım etmeye hazır olduklarını duyurdu.

Kanada Hindistan'a 10 milyon dolar bağış yapacağını bildirdi. Ayrıca acil ihtiyaç olan solunum cihazları da gönderilecek

İngiltere'de yaşayan Hintler, ülkelerindeki mücadeleye destek amacıyla bağış topluyor.

İngiltere hükümeti, dakikada 500 litre oksijen üreten konteyner büyüklüğünde 3 ünite ve solunum cihazları yollayacağını duyurdu. 

Google CEO'su Sundar Pichai da şirketin Hindistan'a 18 milyon dolar destek olacağını söyledi

Joe Biden "Hindistan'ın ihtiyacı olan yardımları hemen göndereceğiz, buna Remdesivir ve hastalıkla mücadelede kullanılan diğer ilaçlar dahil. Ayrıca aşı yapımında kullanılacak makinelerin parçalarını da göndereceğiz." sözleri ile Amerikan yardımından bahsetti.

Ülke çok ağır bir süreç yaşıyor.

Öyle ki ambulans ya da cenaze taşıma aracı bulamayan insanların cesetlerini motorsikletin arkasında taşıdığı bile görüldü

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir