• DOLAR 32.514
  • EURO 34.619
  • ALTIN 2500.722
  • ...
Bakan Koca: 5 Hindistan varyantı gözlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından açıklama yaptı. Bakan Koca, İstanbul'da 5 kişi de Hindistan varyantı tespit edildiğini açıkladı. 

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Aşı tedariki önümüzdeki iki ay için güçleşiyor, ancak sonra aşı bolluğu yaşanması bekleniyor. Üretilen aşıların üretim kapasitesi de artıyor.

Bildiğiniz gibi ülkemizde iki aşı kullanıma girdi. Üçüncü olarak ise Sputnik aşısının acil kullanım onayı için son aşamaya girildi ve tedarik için bir anlaşma da yapıldı.

Rus aşısı ne zaman gelecek?

Türkiye, Sputnik V aşısından 6 ay içinde 50 milyon doz almak için anlaşma imzaladı. İlk sevkiyat mayıs ayı içinde gerçekleşecek. Ayrıca bu aşının ülkemizde üretilmesi için de teknoloji transferi yapılacaktır.

Alman aşısında iki doz arası 6-8 hafta

Haziran ayı itibariyle de Biontech aşısının teslim alınan miktarı 30 milyonu geçmiş olacak. Biontech aşısının iki dozunun uygulanması arasında sürenin 6-8 hafta olmasına karar verilmiştir. 

İstanbul'da Hindistan varyantı

Şu an ülkemizde en çok görülen mutasyon türü İngiltere varyantlıdır. İstanbul'da 5 vatandaşımızda Hindistan varyantı gözlendi. Bu varyant ilk kez görüldü ve vakalar izolasyon altında takip ediliyor.

Kaynak: TRT Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir