• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Muhammed bin Selman: İran ile iyi ilişkiler istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, verdiği bir röportajda İran ile iyi ilişkiler kurmak istediklerini söyledi.

Suudi Arabistan merkezli Middle East Broadcasting Center'a (MBC) verdiği röportajda Bin Selman, bölge gündemine dair birçok önemli konuya temas etti.

"İran'ın durumu zorlaşsın istemiyoruz"
Muhammed bin Selman'ın İran'a dair açıklamalarında kullandığı olumlu ifadeler dikkat çekti.

Bin Selman, İran'ın komşu bir ülke olduğunu, İran ile olumlu ilişkiler kurmak istediklerini belirtti. Veliaht Prens, İran'ın durumunun zorlaşmasını değil, ülkenin büyümesini istediklerini vurguladı.

Tahran'ın olumsuz davranışlarına çözüm bulmak için bölgesel ve küresel ortaklarla çalışmalar yürüttüklerini belirten Bin Selman, İran ile iyi ve olumlu ilişkilerin herkese fayda sağlayacağını söyledi.

"ABD ile stratejik ortağız"
Suudi Arabistan Veliaht Prensi, ABD ile belirli konular üzerinde anlaşmazlıkları olduğunu, ancak yine de iki ülkenin stratejik ortak olma statüsünü sürdürdüğünü dile getirdi.

ABD'de Joe Biden yönetimiyle yüzde 90 oranında anlaştıklarını belirten Bin Selman, anlaşmazlık yaşanan konuların yüzde 10'luk bir dilim bile teşkil etmediğini iddia etti.

Kaynak: Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir