• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Adıyamanlı kasaptan askıda et uygulaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'da 30 yıldır kasaplık yapan Zeynal Abidin Dinç, 10 sene önce sosyal sorumluluk bilinciyle bir çalışma başlattı.

İş yerine üzerinde "Askıda et" yazılı kutu koyan Dinç, hayırseverlerin bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerine katkı sağlamaya başladı.

"NE KADAR BİRİKMİŞSE O KADARLIK ETİ DAĞITIYORUZ"
Zeynal Abidin Dinç, hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi gördüğünü söyledi.

Dinç, hayırseverlerden aldığı hayırları ihtiyaç sahipleriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını aktararak, "Müşterilerimiz alışveriş yaptığı esnada para üstlerini bağış kutusuna bırakıyor. Bizler de her cuma günü kutuyu açıp ne kadar birikmişse ona karşılık gelen eti ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz. Kurban veya adak bağışı yapanlar da oluyor, onları da dağıtıyoruz." dedi.

"İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ ARAYIP DAVET EDİYORUZ"
Ramazan ayında bağışların daha da arttığını ifade eden Dinç, "Muhtarlar ile kendi belirlediğimiz aileler var. İhtiyaç sahiplerini telefonla arayıp dükkana davet ediyoruz. Bazen de bizler dükkanımızı kapattıktan sonra kendi araçlarımızla gidip etleri ailelere teslim ediyoruz." diye konuştu.


"VEREN ALANI, ALAN DA VERENİ GÖRMÜYOR"
Dinç, yardımı yaparken çok hassas davrandığını anlatarak, "Bu uygulama sayesinde birine bir şey verdiğimizde veren alanı, alan da vereni görmüyor. Bu konuda ilginç bir durum da yaşadım. Baba ile oğulun arasında ufak bir tatsız mesela vardı, konuşmuyorlardı ancak oğlu babasına yardım etmek istedi. Gelip kurban bağışladı, biz de onu kesip dağıtımını yaptık. Babasının da ihtiyacı vardı, bir paket de ona ben götürdüm. Hayırsever ile ihtiyaç sahibi baba ile oğul bile olsa birbirini görmüyor." sözlerine yer verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir