• DOLAR 32.541
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2426.103
  • ...
IHH Çad'da binlerce aileye yardım ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yurt dışı yardımları kapsamında Çad'da farklı bölgelerde bulunan yetim, mağdur ve muhtaçlara kumanya, kurban eti ve zekât parası ulaştıran vakıf, medrese talebelerine de Kur'an-ı Kerim hediye edip iftar yemeği verdi.

 

Kumanya dağıtımları

Ülkedeki kısıtlı imkânlar sebebiyle halkın sürekli olarak karşı karşıya kaldığı yoksulluk adeta bölgede yaşayan halkın kaderi olmuş durumda. Tarım ve hayvancılığın da kısıtlı imkânlarla yapılmaya çalışıldığı bölgede insanların büyük çoğunluğu gıda ve temiz suya ulaşmada ciddi sıkıntı yaşıyor. Ramazan ayı yardım çalışmaları kapsamında bölgede bulunan IHH, 2 bin 250 aileye kumanya yardımı (gıda kolisi) ulaştırdı. Kumanyalardan toplamda 13 bin 500 kişi faydalandı.

Kesilen Adak ve Akika kurbanları muhtaçlara ulaştırıldı

Hayırseverlerin adak ve akika olarak bağışladığı 20 büyükbaş kurban kesimi yapıldı. Vakıf yetkililerinin bizzat kestiği kurbanlar eşit parçalara bölünerek 400 aileye dağıtıldı. Gıda temin etme noktasında ciddi sıkıntı yaşayan mazlum coğrafyada dağıtılan kurban etlerinden toplamda 2 bin 400 kişi faydalandı.

Medrese talebelerine Kur'an-ı Kerim hediye edilip iftar verildi

Zor şartlar altında yaşam mücadelesi vermelerine rağmen ilim tahsil etmekten geri durmayan binlerce çocuk, derme çatma binalarda kısıtlı imkânlarla İslami ilimler öğreniyor, Kur'an-ı Kerim öğrenip hafızlık yapıyorlar. Ders veren hocaların da çoğunlukla gönüllü olarak çalıştığı medreselerde doğru düzgün bir Kur'an-ı Kerim dahi bulamayan çocuklar, Luh denilen tahtalara ayetleri yazarak ezberliyorlar. Başkent Encemine'de 2 farklı medreseyi ziyaret eden IHH ekipleri, bir medresede 50 öğrenciye Kur'an-ı Kerim hediye etti ve yüzlerce çocuğa iftar yemeği verdi.

Zekât Paralar muhtaç ve mağdurlara elden teslim edildi

İşsizlik ve yoksulluk sebebiyle çoğu zaman hiç para kazanamayan veya ayda birkaç dolar ancak kazanabilen aileler, dışarıdan kendilerine uzanacak bir yardım bekliyor. Ramazan ayı münasebetiyle muhtaçlara ulaştırılması için zekâtlarını vakfa teslim eden hayırseverlerin zekâtları beklenti içerisinde olan 75 aileye ulaştırıldı. Dağıtılan zekâtlardan toplamda 450 kişi faydalanmış oldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir