• DOLAR 32.553
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2436.963
  • ...
Bağlar'da temizlik ekipleri tam kapanma döneminde teyakkuzda olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın 400 bin nüfusuyla 36 ilden büyük ilçesi Bağlar'da temizlik ekipleri "Tam Kapanma" döneminde sahada olarak cadde ve sokaklar ile yaşam alanlarını hijyen koşullarına uygun hale getirmek için çalışacak.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, salgın sürecinde artan vaka sayısının düşürülmesi amacıyla hükümet tarafından uygulamaya konulan “Tam Kapanma” döneminde öne çıkan temizlik ihtiyacını karşılamak üzere önemli kararlar aldı.

400 personel 90 araçtan oluşan ekipler Beyoğlu'nun talimatıyla günün 24 saati sahada olacak. Cadde ve sokak yıkamaları için 20 personel ve 4 yıkama aracından oluşan özel ekipler oluşturulurken, salgın nedeniyle önemi artan sağlık koşulları dikkate alınarak çöp konteynerlerinin boyama ve bakımları yapılarak vatandaşlar için kullanılabilir hale getirildi.

Cadde ve sokakların yıkanması için 20 personel ve sulama yapan 4 araçtan oluşan ekipler oluşturulurken bu ekipler ilçedeki tüm cadde ve sokakları gün boyu düzenli olarak ilaç takviyeli sulama işlemleriyle temizleyerek hijyen hale getirecek.

"Tam Kapanma" döneminde vatandaşlardan temizlik konusunda gelecek ihbar ve taleplere anında müdahale edilmesi için de ekipler oluşturuldu.

Vatandaşların huzuru ve sağlığı için alınan kararları değerlendiren Beyoğlu, bu işlemleri genel hatları itibarıyla tüm dönemlerde uyguladıklarını ancak salgın süreci ve buna bağlı olarak "Tam Kapanma" döneminde çok daha hassas tutum sergilediklerini söyledi.

Beyoğlu, "En çok önem verdiğimiz hizmetlerin başında temizlik geliyor. Göreve geldiğimizden beri bu konuda aldığımız tedbirler var. Araç filomuzu önceki dönemlerin çok üstüne çıkardık. Ekiplerimiz düzenli olarak sahada çalışıyor. 17 günlük tam kapanma döneminde daha fazla çalışacağız, tek bir vatandaşımızın dahi rahatsızlık duymaması için sahada daha fazla yer alarak sorumluluğumuzu yerine getireceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir