• DOLAR 32.578
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2418.693
  • ...
Meral Akşener'den 'işsizlik' tepkisi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genç nüfus oranındaki işsizliğe dikkat çeken Akşener, ''Gençlerimizin yüzde 27'si ne bir eğitim kurumuna devam ediyor ne çalışıyor. Bu düzen böyle gitmez. Bugün gençlerimizin bir çoğu Türkiye'den gitmek istiyor. Ülkemizde adaleti ve demokrasiyi tam ve kamil olarak uygulayamazsak en nitelikli gençlerimizi kaptıracağız. Aklınızı başınıza toplayın Sayın Erdoğan. Gençlerimizin büyük bir iş bulamamasının, hayal ettiği işlerde çalışamaması, hak ettiği maaşı alamamasının nedeni beceri uyumsuzluğudur. Beceri uyumsuzluğuyla mücadele kapsamında gençlerin yatkın olduğu becerileri kazandırarak uzmanlaşmış meslek yüksek okulları kuracağız. Her mahalleye çocuklarımızın yeteneklerini tespit edecek merkezler kuracağız. Gençlerimiz sürekli hak aramakla aç kalmak arasında kalıyor.'' dedi. 

Tam kapanma kararına yönelik de açıklamalarda bulunan Akşener, ''Dediler ama, tam mı, yarım mı kapanıyoruz o da belli değil. Milletimiz bu süreçte ne yiyecek, ne yapacak, nasıl hayatta kalacak belli değil. Sayın Erdoğan; Gecikmiş de olsa, bu kararı önemli buluyoruz.
Ama sadece kapanıyoruz demekle olmaz. Bu süreçte, devlet imkanlarını seferber edip, milletinin yanında olacaksın. Devlet insanlığı bunu gerektirir. Makamının sorumluluğu bunu gerektirir. O nedenle bir an önce çıkıp bir, “Tam kapanma destek paketi” açıklayın. Paket kapsamında, günlük ve haftalık çalışanlara, düzenli geliri olmayanlara, acilen destek sağlayın. Kapanma mücbir sebep sayılsın,
beyanname verme ve vergi ödeme yükümlülüklerini 1 ay erteleyin. Nisan sonu yapılandırma ödemelerini, en son taksitten bir sonraki aya erteleyin. Esnaf için kira stopajlarını sıfırlayın. Çek ve senetler, 29 Nisan dahil, Mayıs ayı sonuna kadar yazılmasın. İcra takiplerini, Mayıs ayı sonuna kadar durdurun. BDDK üzerinden, kredi takip başlangıçlarını, 1 ay daha uzatın. Düşük gelirli vatandaşlarımızın evleri ile, küçük esnafımızın işyerleri için, Nisan ve Mayıs ayı elektrik faturalarını, kullanımları takip eden 6 aya yayarak tahsil edin. Belediyelere bağış kabul etme izni verin. Ayrıca, bunların haricinde, defalarca dile getirdiğimiz gibi, hane halkına, kişi başı 500 lira hibe desteği, esnaflarımıza da, çalışan başına 10.000 lira, faizsiz, 1 yıl geri ödemesiz kredi verin. Gelin, önerilerimize bu defa kulak verin, bari bu tam kapanma sürecinde milletimizin yanında olun. Şu pandemi sürecinde, bir defa olsun, devlet ciddiyetiyle hareket edin.'' ifadelerini kullandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir