• DOLAR 32.548
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2425.489
  • ...
Dünya Mustazafları Gaziantep`te Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Dünya Mustazaflar Haftası Dolayısıyla Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi Kadın Kolları`nın Şehitkamil Konferans salonunda düzenlediği programda, dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan mazlumiyetler ve tarihe adını altın harflerle yazan Mustazaf kadınlar anlatıldı.
 
Saat 13.00`da başlayan programa Doğruhaber Gazetesi yazarları Firdevs Irmak ve Betül Yılmaz Katıldı. Kuran-ı Kerim dinletisiyle başlayan programda kısa bir açılış konuşması yapıldı.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Betül Yılmaz, "Bir kadın olarak dünyadaki Mustaz`af kadınlardan bahsedeceğim" diyerek, Erkeklerin zülüm görüp hapislere atıldığını, çileyi kadınların çektiğini, erkeklerin şehit olup kadınların dul kaldığını ve çocuklarına bakmak zorunda kalan kadınların Mustazaf`lığın katmerlisini yaşadığını söyledi.
 
"Irak`ta Kadın olmak demek ölmeyi isteyip ölememektir"
Yazar Betül Yılmaz dünya coğrafyasında yaşanan olayları anlatırken Irak`ta yaşananlara değinerek, "Ben konuya Irak`tan başlamak istiyorum. Halepçe`de çocuğuna sarılıp zehirli gazdan ölen, şehit olan anneyi gördüğümüzde ağlıyorduk. Bunlar ne çileler çekmiş ya Rabbi diyorduk. Ama şimdi Ebu Gureyp`te tutuklu olan ıraklı Nur bacının mektubunu okuduğumuzda Saddam`ın yaptıklarına rahmet okuyoruz. Irak`lı bir mahkum anlatıyor. 15 yıl Ebu Gureyp`te kalmış biri, "Bizde çok işkence gördük, fakat kadınlar daha beter şeyler yaşıyorlardı. Yan taraftaki koğuşta sırf direnişçi kocasına ulaşmak için bir kadını iki ay boyunca elbisesiz çırılçıplak koğuşta tuttular. İki ay ağlayıp sızladıktan sonra bir kat elbise verdiler" dedi. İşte Irak`ta kadın olmak budur. Irak`ta kadın olmak demek ölmeyi isteyipte ölememek demektir" şeklinde konuştu.
 
" Çeçenistan`da kadın olmak demek… "
Çeçenistan`da yaşananlara da değinen Yazar Betül Yılmaz, "Çeçenistan`da kadın olmak demek 50 binden fazla yavruyu elleriyle toprağa gömmek demektir. Çeçenistan`da kadın olmak demek daha 17 yaşında tazecik bir genç kız iken, bir günün içerisinde 30 tane kirli el tarafından kirletilmek demektir. Çeçenistan`da kadın olmak demek daha bir haftalık evliyken eşiyle birlikte kaçırılıp eşinin gözleri önünde tecavüze uğramak, o tecavüzün ardından eşinin de kendisinin gözleri önünde öldürülmesi demektir. Bunun gibi daha niceleri var. Zalim Rusların yaptıkları bunlarla sınırlı değil" ifadelerini kullandı.
 
Programa Katılan Araştırmacı Yazar Firdevs Irmak ise tarih boyunca yaşamış Müslüman kadınların bizim için ne kadar önemli olduğuna değindi.
 
Yapılan tiyatro gösterisinden sonra günün anlam ve önemini hatırlatan şiirlerin okunmasıyla program sona erdi. (Bekir Aslan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir