• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
Hak ve Hakikat Partisi`nden HÜDA PAR`a Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Hak ve Hakikat Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Güneş, kurucu üyelerden Adem Aydın ve Dursun Yiğit`ten oluşan bir heyet, Hür Dava Partisi Genel Merkezi`ni ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu. Heyeti, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens kabul etti.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman CENS, siyasi partilere düşen en önemli görevin adaleti sağlamak ve yeryüzünde fesada engel olmak olduğunu belirtti.
 
Konuşmasında Hud Suresi`nin 116. ayetini hatırlatan CENS, toplumun ileri gelenlerinin, sözü dinlenen alimlerin, kanaat önderlerinin, camiaların ve topluma yön veren siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, aşiret reisleri ve benzeri akıl ve fazilet sahibi kimselerin topluma karşı sorumluluklarının avam bir insan gibi olmadığını söyledi.
Cens konuşmasının devamında, "Allah-u Teala bu ayet-i kerimede toplumun akıl ve fazilet sahiplerine bir sorumluluk yüklemiştir. Onlar yeryüzünde bozgunculuğa karşı halkı uyarmak, onları doğru yola yönlendirmekle mükellef kılınmışlardır. Allah-u Teala`nın hesaba çekeceği günde haksızlık, hukuksuzluk, zulüm ve fesad karşısında sessiz kalan bu kimselerin hiçbir mazereti olamaz. Bizler, omuzlarımıza yüklenen bu ağır sorumluluğu yerine getirebilmek için siyaset yapmağa karar verdik" ifadelerini kullandı.
 
Allah-u Teala`nın izni ve dilemesi ile inancının gereğini yerine getirmek isteyenlerin, dini, düşüncesi ve etnik kökeni ne olursa olsun haksızlığa ve zulme uğramış herkesin hamisi ve velileri olacaklarını ve adalet ekseninde bir siyaset yapacaklarına değinen CENS, ziyaretçi heyete ayrıca teşkilatlanmaları hakkında bilgi verdi.
 
Ziyarette söz alan Hak ve Hakikat Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Güneş ise sohbet havasında geçen ziyarette yaptığı konuşmada, "Farklı siyasi partilerin olması zenginliktir. Herkesin benzer şeyler düşünmesi beklenemez. İslam ümmetinin vahdeti ve adaletin tesisi gibi konularda benzer düşünmekteyiz. Kürt meselesinin çözümünde sadece PKK`nin muhatap alınmasını doğru bulmuyoruz. Yaşanan süreci olumlu karşılıyoruz, ama Kürt meselesinin çözümünde Müslüman Kürt halkının muhatap alınmaması yanlış bir yaklaşımdır. Hukuk herkese eşit olmalı, hiç kimseye imtiyaz tanınmamalı ve adil olunmalıdır" şeklinde konuştu.
Ziyaretten memnuniyet duyduklarını dile getiren Güneş`e, HÜDA PAR parti programından oluşan kitapçıkların hediye edilmesinin ardından, Hak ve Hakikat Partisi heyeti HÜDA PAR`dan ayrıldı. (Furkan GÜMÜŞ - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir