• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
​Kur’an aşığı çocuklar uzaktan eğitimle 9 ayda hafız oldular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında geçen sene hizmete giren Mardin Behçet Hattapoğlu Erkek Yatılı Kur’an Kursu’nda eğitim gören Yenişehir İmam Hatip Ortaokulunun 3 öğrencisi, uzaktan eğitimle hafız oldular.

 

Salgın sürecinde eğitimlerini çevrimiçi olarak sürdürerek hafızlık eğitimlerini 9 ayda tamamlayan öğrenciler, duygularını İLKHA ile paylaştılar.

Bilal Erdem

“Ailem başta olmak üzere çevremde herkes benimle gurur duyuyor”

Hafız olan 11 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Bilal Erdem, çok mutlu olduğunu ve ailesi başta olmak üzere herkesin kendisiyle gurur duyduğunu söyledi.

Hafız Erdem, “1 Nisan 2020’de pandemi sürecinde uzaktan eğitimle hafızlığa başladım. Allah’a çok şükürler olsun ki, 8 ay gibi kısa bir zamanda bitirdim. Şu an Kur’an kursunda mukabele yaparak hafızlığımı pekiştiriyorum. Hafız olduğumda çok güzel duygular oluştu bende, ailem ve çevremdeki insanlar benimle gurur duyuyor. İnşallah hafızlık sınavına girerek belgemi alacağım.” dedi.

Süheyp Mikahel 

“Yemek yemeden ve uyumadan önce Kur’an okuyarak sürekli tekrar yaptım”

Hafız olabilmek için çok çalıştığını aktaran Hafız Süheyp Mikahel (11) de şunları söyledi:

“Kur’an kursuna başladığında hiçbir şey bilmiyordum. Zamanla Kur’an okumayı ve hıfzetmeyi öğrendim. Allah’a çok şükür şu an hafız oldum. Tabi ailem ve hocamın çok büyük emeği var. Uzaktan eğitim aldım ve sürekli tekrarlar yaptım. Uyumadan önce, yemek yemeden önce sürekli Kur’an okudum. Yürürken bile Kur’an okudum. Hafız olunca çok güzel duygular oluştu bende, bu duygular kelimelerle anlatılmaz. Herkesin bu duyguları yaşaması lazım, bu yüzden yaşıtlarıma hafızlığı tavsiye ediyorum. Tabi hafız olmak hayalimdi ve bugün bu hayalim gerçekleşmiş oldu. Öncelikle Kur’an-ı Kerim’i çok seviyorum, sürekli okumak istiyorum. Bu sevgim, bana 9 ay gibi kısa bir zamanda Kur’an-ı Kerim’i hıfzettirdi.” 

Muhammed Hüseyin

“Hafız olmak bambaşka bir duydu”

Suriyeli 6. sınıf öğrencisi Muhammed Hüseyin (12) ise hafız olmayı çok istediğini ve ailesinin de desteği ile bu burada eğitim görmeye başladığını anlattı.

Kur’an okumayı çok sevdiğini ve 9 ayda hafız olmayı başardığını söyleyen Muhammed Hüseyin, “İlk başta babamla evde çalışıyorum, sonra burası açılınca hemen kendimi kaydettim. Tabi pandemi olduğu için uzaktan eğitim almaya başladım. 9 ay içinde hafızlığımı tamamladım. Öğretmenlerimiz sayesinde hafız oldum, mutluyum. Bize bu imkânı veren tüm yetkililere ve hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Azim ve kararlıkla çalışarak başardım. Hafız olmak isteyenlere tavsiyem, sürekli tekrar etsinler ve çokça çalışsınlar. İnsan isterse her şeyi yapabilir ve başarabilir. Hafız olmak bambaşka bir duydu, çok mutlu ve sevinçliyim.” diye konuştu.

Ali Fuat Erdem

“Birinci yılımızda mezun vermek üzereyiz”

Kur’an Kursu hafızlık hocası Ali Fuat Erdem, öğrencilerinin 9 ayda hafızlıklarını tamamlamanın haklı gururunu yaşadıklarını anlattı.

Erdem, “Okul ile birlikte hafızlık eğitimi veren Kur’an kurslarında 4 yılda mezun vermek gerekir. Ama bazen çok zeki çocuklara denk geliniyor. Allah’a şükürler olsun ki, bu 4 yılı beklemeden birinci yılımızda 3 öğrencimizi mezun vermek üzereyiz. Allah nasip ederse Haziran’da sınavlar olacak ve hafızlarımız bu sınavı geçerek belgelerini alacaklardır.” diye konuştu.

 Abdullah Aktürk

“Öğrencilerimizin 9 ay gibi kısa bir sürede hafızlık eğitimlerini tamamlamasından memnuniyet duyduk”

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) sürecinde öğrencilerin hafızlık eğitimlerine uzaktan eğitim yoluyla devam ettiklerini dile getiren Mardin Behçet Hattapoğlu Erkek Yatılı Kur’an Kursu Müdürü Abdullah Aktürk, salgın sürecine rağmen 3 öğrencinin 9 ayda hafızlık eğitimini tamamlamasından memnuniyet duyduklarını aktardı.

Kur’an Kursu Müdürü Aktürk, sözlerine şöyle devam etti:

“Kur’an kursumuz geçen sene açıldı, lakin tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiden dolayı diğer eğitim kurumları gibi bizde uzaktan eğitime geçti. Hamdolsun bu süreçte dahi öğretmenlerimiz hiçbir fedakarlıktan kaçınmadılar. Bu fedakarlığın sonunda 9 ay gibi kısa bir sürede mukabeleyi de ezbere okuyacak şekilde 3 öğrencimiz hıfzını ikmal etti. Şu an burada onlarla mukabele okuyoruz, onlar okuyor biz dinliyoruz. Yakın zamanda sınava girerek hafızlık belgelerini de alacaklar inşallah.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir