• DOLAR 32.556
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2421.381
  • ...
Baharla birlikte fidan satışları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Uzun süredir Van`da etkili olan soğuk hava yerini güneşli ve sıcak bir havaya bırakırken fidan satıcıları da satışlara başladı.

 

İlkbahar mevsimiyle birlikte fidan satışlarına başladıklarını söyleyen fidan satıcısı Engin Erçetin, satışların zirai denetimler altında gerçekleştiğini belirtti.

 

Halkın fidanlara yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Erçetin, \"Halkımıza elma, armut, kiraz, ceviz, erik, dut, nar, portakal, mandalina, incir ve şeftali gibi meyve fidanları satıyoruz. Bunun yanında fidan dikimi hakkında bilgilenmek isteyen halkımıza destek oluyoruz\" dedi.

 

Fidan alırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi veren Mehmet Seyhan adlı satıcı ise, \"Fidanlarımızı Amasya, Bursa ve Malatya`dan getirtiyoruz. Fidanın renklerine dikkat edilmeli. Rengi canlı ve köklerinin düzgün kesilmiş olması gerekiyor\" ifadelerini kullandı.

 

Konuştuğumuz Vanlılar ise, ilkbahar mevsimi ile birlikte her yıl bağ ve bahçelerine değişik meyve fidanları diktiklerini belirterek, özellikle fidan dikimi hakkında bilgilerin verilmesinin güzel bir uygulama olduğunu söylediler. (Fırat Arslan, Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir