• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adanalılar İncirlik Hava Üssü’nün kapatılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adana'daki vatandaşlar, ABD Başkanı Joe Biden'ın, 1915 olaylarının "soykırım" olarak nitelendirmesine yönelik tepkililerini İLKHA ile paylaştı.

ABD’nin gelişmekte olan ülkelere düşmanca yaklaştığını ifade eden Burak Koyutürk, Türkiye'nin son dönemde başta hava savunma alanı olmak üzere birçok alanda geliştiğini söyledi.

İncirlik Hava Üssü’nün ABD kontrolünde olması milli çıkarlarımıza zarar veriyor

ABD’nin gelişmekte olan ülkelere doğrudan ya da dolaylı olarak saldırdığını belirten Koyutürk, "ABD, çuvaldızı kendisine iğneyi başkasına batırmalıdır. ABD Başkanı Biden, kendi kanlı geçmişine dönüp bakmalıdır. Biden bir siyasetçidir ve bilmediği halde tarihi konularda konuşmamalıdır. Biden kendi ülkesini ilgilendiren işler yapmalıdır." dedi.

ABD’nin ikili oynamayı seven bir devlet olduğunu, iyi geçiniyormuş gibi gözüken ülkelerin kuyusunu kazdığını vurgulayan Koyutürk, "ABD’ye güvenmemiz gerekir. ABD, kendi ülkesinin çıkarlarını düşünüyor. Biz de kendi ülkemizin çıkarlarını düşünüp ABD’ye karşı adım atmalıyız. İncirlik Hava Üssü’nün ABD kontrolünde olması milli çıkarlarımıza zarar vermektedir. ABD, NATO müttefikimizmiş gibi gözükebilir ama el altından bizim düşmanlarımıza destek vermektedir. ABD’ye karşı önlem alınmalı ve karşılık olarak İncirlik kapatılmalıdır." diye konuştu.

Tarihin detaylı bir şekilde incelendiği taktirde kimin soykırımcı olduğunun görüleceğini belirten Murat Sarıgül ise, "Belki kaba bir ifade olacak ama ‘it ürür kervan yürür’ atasözünü hatırlatmak isterim. Biden’in bu söylemi üzerinde çok durmuyorum çünkü bir değeri yoktur." dedi.

"ABD bize karşı düşmanca yaklaşıyor"

"Türkiye’mizin güçlenmesi, bazı anlaşmaların sona erecek olması, hava savunma alanında çok güzel bir konuma gelmemiz, kalkınmamızın önlenmesi gibi konularla ABD bize karşı düşmanca yaklaşıyor." ifadelerini kullanan Sarıgül, ABD’nin gerçek müttefik olmadığını vurguladı.

Sarıgül, "Hükümetimizin eleştirilecek adımları olsa da çok şükür Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizim başımızdadır. İncirliğin aktif olarak ABD tarafından kullanılması bizim için tehdittir. Bu ülkenin vatandaşı olarak İncirlik Üssü’nün burada olmasından utanıyorum. İncirlik’in faaliyette olması utanç vericidir ve kapatılmalıdır. Yabancı bir ülkenin ülkemizde olması ve bizi gözetlemesi kabul edilebilir bir durum değildir. Biz tam bağımsız bir ülkeyiz." şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Biden’in ifadeleri asılsız olduğunu vurgulayan Uygur Özdoğan da İncirlik Hava Üssü’nün kapatılmasını isteyerek, "Biden, eli kanlı lobileri yatıştırıp kendi çevresini yumuşatmak için böyle bir ifade kullandı. Doğru olmadığını kendisi de biliyor. Müttefikimiz gibi gözüken ABD’nin ülkemizi suçlamasının sebebi; Biden’in seçim öncesinde Ermeni Lobilerine vermiş olduğu sözdür." dedi.

 

"Ülkemize doğrultulan silahlar yine ülkemiz üzerinden eli kanlı örgütlere gidiyor"

"Ermenilerin ‘soykırım yapıldı’ demesi bize zarar vermez. Hakikatleri tüm dünya biliyor." diyen Özdoğan, asıl önemli olan konunun ABD tarafından Türkiye düşmanlarına lojistik, maddi ve siyasi desteğin sağlanması olduğunu aktardı.

"Ülkemize doğrultulan silahlar yine ülkemiz de bulunan İncirlik üzerinden eli kanlı örgütlere gidiyor. İncirliğin bu sebeplerden dolayı kapatılması gerekmektedir." diyen Özdoğan, siyasilerin harekete geçmesini istedi.

"Amerika bizim dostumuz değil hatta düşmanımızdır"

Geçmişten bugüne ABD’nin özelde Türkiye’ye genelde ise tüm İslam coğrafyasına düşmanlık yaptığını söyleyen Ömer Ağacı ise şu şekilde konuştu:

"Amerika bizim dostumuz değil hatta düşmanımızdır. Soykırım olmadığı halde Türkiyelilere karşı bir öfke var. ABD bize karşı çok kinlidir. Bundan dolayı İncirliğin kullandırılmaması gerekmektedir. Yaşananlara bu şekilde tepki vermeliyiz. Cumhurbaşkanımız da bu duruma tepki vermelidir. Hem bizim milletimiz eziliyor hem de milletimiz suçlu oluyor. Bu kabul edilemez." (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir