• DOLAR 32.536
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2493.286
  • ...
SON DAKİKA
HÜDA PAR'dan Mardin'de yeni anayasa ziyaretleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Merkezinin  "“Yeni Sivil ve Adil bir Anayasa" sloganıyla başlattığı yeni anayasa önerileri kapsamında il ve ilçe teşkilatlarının da çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda Midyat ilçesine gelen HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik ve beraberindeki heyet ilçede DEVA Partisi ile Saadet Partisi ilçe yetkilileri, Eğitim-Bir-Sen, İlim Yayma Cemiyeti ile bazı kanaat önderi ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

Çevik, ziyaretlerde "Yeni Sivil ve Adil bir Anayasa" başlığıyla hazırlanan birer kitapçık takdim etti. 

Ziyaretlerde yeni bir anayasanın zorunluluğuna dikkat çeken Çevik, bu konuda herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini ifade etti.

HÜDA PAR olarak, yapılacak yeni bir anayasada tüm vatandaşların kendine yer bulması, ayrıştırıcı ve ötekileştirici madde ve söylemlerin bulunmaması gerektiğini söyleyen Çevik, yeni anayasa yapılması hakkında söyleyecek sözü olan herkesin kapısını çaldıklarını ve bu konuda destek beklediklerini kaydetti.

Çevik, ortak bir akılla art niyetsiz yuvarlak bir masanın etrafında toplanarak adalet ekseninde sıfırdan bir yeni anayasa yapılmasının acil bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Herkesin eline beyaz bir sayfa alarak masaya gelmesi halinde yüzde 61 mutabakatın sağlanacağını öngördüklerini söyleyen Çevik, tüm kesimlerin Yeni Sivil ve Adil bir Anayasa için ellerinin yetiştiği ve sözlerinin etki ettiği çevresindeki herkese bu konuda çağrıda bulunmalarının önemine vurgu yaptı.

HÜDA PAR’ın yeni anayasa çalışmaları kapsamında yaptıkları ziyaretlerin önemli olduğunu ifade eden  DEVA Partisi Midyat İlçe Başkanı Mehmet Beşir Romioğlu, Saadet Partisi GİK üyesi Muammer Bilgiç, Eğitim-Bir-Sen Midyat ilçe Başkanı Hüseyin Yücel, İlim Yayma Cemiyeti Midyat İlçe Başkanı Mehmet Salih Aslan ve iş adamı Abdurrahim Acar  yapılan ziyaretlerden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, yeni anayasa çalışmalarının hızlandırılarak bir an önce yeni bir anayasanın yapılması gerektiğini, bu konuda kendilerinin de destek sağlayacaklarını kaydettiler.

Ziyaretlerde İl Başkanı Çevik’e, HÜDA PAR Mardin Artuklu İlçe Başkanı Ferit Dengiz, HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak  ve başkan yardımcıları eşlik etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir