• DOLAR 32.556
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2421.381
  • ...
Yasin Börü avukatlarından Sadak: "2014'te görülmesi gereken dava 2021'e kadar uzatıldı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmayla ilgili İlke Haber Ajansına bilgi veren Yasin Börü davası avukatı Sadak, saldırıların yaşandığı 2014 yılında veya 2015'te görülmesi gereken davanın 2021 yılında görüldüğüne dikkat çekti.

Tarihe 6-8 Ekim saldırıları olarak geçen ve 50'den fazla kişinin hayatı kaybetmesine neden olan saldırılarının faillerinin yargılanmasına 6 yıl sonra başlandı.

2014 yılının Kurban Bayramına denk gelen 6-8 Ekim tarihinde, HDP/PKK yetkililerinin Kobane’de yaşananları bahane ederek yaptıkları çağrı ile çeteleri olayların içerisine çekmişti. HDP/PKK'li çeteler, aralarında Yasin Börü ve arkadaşlarının da bulunduğu çok sayıda insanı katletmişti. Yaşanan bu katliam ve vahşetten sonra bazı failler tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Olayların asıl sanıkları olarak eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 sanık yargılama süreci bugün başladı.

Yaşanan gelişmeleri değerlendiren dava avukatlarından Murat Sadak, “Şu anda iddianame okunmaya başlandı. Yaklaşık 2 saattir. Sabahtan beri duruşma oluyor. Duruşma usul tartışmaları içerisinde gidiyor. Sanık avukatları reddi hakim talebinde bulundular. Bununla ilgili mahkeme şu anda bir karar vermiş değil. İddianame okunduktan sonra karar verileceği söylendi. İddianame şu anda okunuyor herhangi bir şey olmuş değil.” dedi.

2014’ten bu yana yaşanan vahim hadiselerden kaynaklı 6 yıl sonra açılan bir davanın hukuksal bir zeminde olmasına imkanın olmadığını belirten Sadak, “Bu davanın 2021 değil 2014 ya da 2015’te açılması lazımdı. Maalesef belli siyasi hesaplarla 2021’e kadar uzatıldı. Umarım adalet işler. Sadece Yasin Börü değil 6-8 Ekim olayların müsebbibi, sorumlusu ve azmettiricileri olarak yargılanıyorlar. Süreç neyi gösterir bilinmez. Yargılanma 1-2 hafta aralıksız bir şekilde devam edeceğine benziyor.” ifadelerini kullandı.

Bu davanın takipçisi olacaklarını aktaran Sadak, “Biz bu davanın takipçisi olacağız. İlk davanın da takipçisi olduk. İlk davada 20’nin üzerinde sanık ağırlaştırılmış müebbet cezasını aldı. Adalet kısmen yerini buldu. Burada da adaletin takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

Yargılanma uzun bir süre devam edeceği bekleniyor. (İLKHA) 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir