• DOLAR 32.598
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2408.896
  • ...
Kripto para uyarısını yineleyen HÜDA PAR’dan yeni açıklama: Sıkı tedbirler alın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, yaptığı açıklamada; kripto varlıklar üzerinden yapılan vurgunlar ve elektrik faturalarına yapılması planlanan yeni zamlar gibi iç gündemin öne çıkan konularını değerlendirdi.

Kripto varlıklar üzerinden yapılan vurgunlar

Geçtiğimiz ay kripto paraların risklerine dair uyarılarda bulunduklarını hatırlatan Sağlam, “30 Mart tarihli açıklamamızda kripto paralara olan yönelim ve sektörün barındırdığı aşırı risklere dikkat çekmiş, tedbir alınması gerektiğini vurgulayarak makul kriterler getiren bir mevzuatın en kısa zamanda yürürlüğe konulmasını gerektiğini dile getirmiştik. Nitekim yaptığımız uyarıdan iki hafta sonra, devasa rakamlarla yerel kripto platformlarından kaynaklanan vurgunlar yaşandı. Pandemi nedeniyle bazı yatırımların sekteye uğraması, çoğu kişiyi elindeki parayı farklı mecralarda değerlendirmeye yöneltti. Son süreçte işlem hacmi ve aşırı fiyat yükselişi nedeniyle kripto para cazip hale gelince çoğu kişi risklerine aldırış etmeden bu alana yönelmiş, Türkiye bu sektöre yönelen dördüncü ülke durumuna gelmişti.” dedi.

Spekülatörlere ve vurgunculuk hayali kuranlara karşı sıkı tedbirler alınmalıdır

Sıkı tedbirlerin alınması çağrısında bulunan Sağlam, “Devasa para akışının yaşandığı kripto para platformları hiçbir engele takılmadan faaliyetler yürüttü. Bu denli insan sayısı ve işlem hacmi göz önüne alındığında bugüne kadar bu sektöre dönük hiçbir yasal çerçevenin oluşturulmamış olması hükümetin kusuru olarak kayda geçmelidir. Nitekim geç kalınmış bir adım olmakla beraber, devasa vurgunlar ve beraberinde getirdiği mağduriyetlerden sonra yetkililer yasal düzenlemelerin en kısa zamanda yapılacağını açıkladılar. Bu düzenlemeler bir an önce yapılmalı, spekülatörlere ve vurgunculuk hayali kuranlara karşı sıkı tedbirler alınmalıdır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir