• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
HÜDA PAR’dan ABD’ye “soykırım” tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, ABD Başkan Joe Biden'ın, 1915 Olaylarını "soykırım" olarak nitelendirmesine yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi.

Batılı devletlerin, Ermeni halkının geçmişini suiistimal ettiğine vurgu yapan Sağlam, “Soykırımı tarih boyunca gelenek haline getirmiş batılı devletlerin ‘soykırım’ iddiasıyla Ermeni halkının geçmişini suiistimal ederek kendi çıkarlarına alet etmeleri hiç şaşırtıcı değildir. Tıpkı Rusya’nın bazı Ermeni örgütleri ile işbirliği yaparak onları kendi emellerine alet ettiği gibi. Birinci Dünya harbi günlerinde Kürdü, Ermenisi, Türkü, Arabı ve diğer adları ile bu coğrafyada yaşayan bütün halklar çok ağır imtihanlara, zulümlere ve trajedilere maruz kaldı. İnsanlığın yaşadığı en ağır travmalardan biri olan birinci dünya harbi ve sonrasında yaşanan acıların, hâlâ insanlıktan nasibini almamış Batılılar tarafından kirli emellerine alet edilmesi, ibret alınması gereken bir vakadır.” dedi.

“Ne ABD, ne Fransa gibi batılı ülkeler, ne de Rusya hiçbir zaman Ermenilerin dostu olmamıştır”

Batılıların hiçbir zaman Erminlerin dostu olmadığına dikkat çeken Sağlam, “İnsanlık tarihinin en acılı sayfalarından olan bu döneme sadece ibret alınması ve bu acıların bir daha yaşanmaması için bakılmalıdır. İslam’ın hüküm ve otorite sahibi olduğu hiçbir tarihte zulüm ve soykırımlar yaşanmamıştır. Ne zaman ki güç ve iktidar Batılıların ve diğer emperyalistlerin eline geçti, bu tür trajediler güç yetirebildikleri coğrafyalardan hiç eksik olmadı. Şunu hiçbir zaman unutmamak gerekir ki; ne ABD, ne Fransa gibi batılı ülkeler, ne de Rusya hiçbir zaman Ermenilerin dostu olmamıştır. Bugün de geçmişte yaşanan trajedileri siyasi çıkarlarına alet etmekten başka bir şey yapmıyorlar. Geçmişteki bu acılardan ders çıkarılması gerektiği gibi emperyalistlerin bu kirli emellerinin farkına varılmalı ve ibretler çıkarılmalıdır.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir