• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2506.451
  • ...
Avrupa Yetim Eli Cizre'de yetimleri sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkezi Almanya'da bulunan Uluslararası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli'nin Türkiye'deki yardım çalışmaları sürerken, Avrupa'da yaşayan hayırseverlerin yardımlarıyla yetimlerin yüzlerini güldürmeye devam ediyor.

Yetimler Vakfı Cizre Temsilciliği, önceden tespit ettiği yetim ailelere gıda kolisi ve kumaş yardımında bulundu.

 

Yapılan yardım çalışması ile ilgili açıklamalarda Yetimler Vakfı Cizre Temsilcisi Yusuf Özalp, Hazreti Peygamber Efendimizin çocuklara olan düşkünlüğünü bildiklerini ve bu sünneti ihya etmenin sevincini yaşadıklarını ifade etti. 

Hayırseverlerin katkılarıyla Cizre'de yetim ailelere ramazan ayı içerisinde gıda kolisi ve kumaş yardımında bulunduklarını belirten Özalp şöyle konuştu:

"Avrupa Yetim Eli'nin Cizre'mize gönderdiği gıda kolilerini daha önce tespit ettiğimiz yardıma muhtaç yetim ailelere takdim ettik. Avrupa'da faaliyet gösteren, ama dünyanın her bir yanında mazlum, mağdur ve yetimlerin yardımına koşan Avrupa Yetim Eli'ne bir kez daha teşekkür ediyoruz. Rabbim onların ve hayırseverlerin hayırlarını kabul eylesin." ifadelerini kullandı.

Yetimler Vakfı Cizre Temsilcisi Yusuf Özalp

"Dünyanın en güzel sevinci bir yetimin tebessümüdür"

"Çünkü yetimleri sevindirmek, bize Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vessellem) bir sünnetidir. Efendimizin bize bıraktığı bu sünneti inşallah ihya etmeye çalışıyoruz. Bunun için Cizre ve çevre köylerinde bulunan yetim ailelere ulaşma çabası içerisindeyiz." dedi.

Özalp son olarak şunları kaydetti:

"Gerçekten Cizre ve çevre köylerimizde yetim ve mağdur ailelerimiz var. Siz hayırseverlerimizin yapacağı ayni ve nakdi yardımları anında yerine ulaştırmak üzere Yetimler Vakfı Cizre Temsilciliği olarak her zaman hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çünkü 'yetim gülerse dünya güler' diyoruz. Rabbim şimdiden yapacağınız yardımları izzet-i dergahında kabul buyursun inşallah." dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir