• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
Hukukçu Yaman'dan "soykırım" tepkisi:  ABD üsleri derhal kapatılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine tepkiler devam ederken, bir tepki de Araştırmacı-Hukukçu Mehmet Yaman'dan geldi.

"Türkiye'deki tüm ABD üsleri derhal kapatılmalı" diyerek tepkisini gösteren Yaman, Türkiye'de 20'den fazla üssü bulunan ABD'nin ülkede adeta işgalci konumunda bulunduğuna dikkat çekti.

ABD'nin komşu birçok ülkede Türkiye aleyhine faaliyetler yürüttüğüne işaret eden Yaman, "ABD hem yurt içinde ve hem de sınır ötemizde ülkemizi işgal etmek üzere harıl harıl askeri teçhizat ve mühimmat yığıyor ve yerli uşaklarını asker gücü olarak kullanmak için eğiterek üzerimize saldırtıyor. ABD'nin artık iyice belirli hale gelmiş bulunan bu düşmanca faaliyetlerine rağmen, ülkemizdeki 20'den fazla üssünün açık olması, adeta ABD işgalini hatırlatmakta, ajanları tarafından harim-i ismetimize hançervari saplanmış bulunan bu üsler halen faaliyetlerine devam ediyor ve bu üslerin her biri, ihanet projelerinin gereğini ifa ediyorlar." dedi.

"ABD'nin bizi düşman devlet ilan ettiği gibi biz de onları düşman devlet ilan etmeliyiz"

Yaman, "ABD'nin ülkemizdeki tüm üsleri, ABD'nin gerek ülkeleri içinde gerekse ülkeler arasında ve hatta bizim ülkemizde, gözümüzün içine baka baka, geliştirdiği düşmanca faaliyetleri yanında, tarihi gerçeklere aykırı olarak aldığı Ermeni kararına karşı, etkin bir protesto olarak bağımsız ve müstakil bir devlet olduğumuzun bir tezahürü olmak üzere hiç vakit kaybetmeden kapatılmalı ve tıpkı ABD'nin bizi düşman devlet ilan ettiği gibi biz de onları düşman devlet ilan etmeliyiz." dedi.

"Bu hayasızca akınları tarumar etmeliyiz"

Tüm halkı ve siyasi partileri ihanet odaklarına karşı birlik olmaya davet eden Yaman, "Bu konuda asla irade zafiyeti gösterilmeden, tarihi misyonumuzun gerektirdiği otorite, olgunluk ve güçlü irade sahibi olduğumuzun ispatı bakımından vakit kaybetmeden icraya geçme vaktidir. Gerek halkımız ve gerekse siyasi partilerimiz, bu milli davamız etrafında kenetlenmeli, içerde ve dışarda bulunan tüm ihanet odaklarına karşı, yekvücut halinde tüm gövdelerimizi siper edinerek bu hayasızca akınları tarumar etmeliyiz. Özellikle iktidarı, bu vadide etkin ve sonuç alıcı icraata, tüm muhalefet partilerini de bu milli davada iktidara destek vermeye davet ediyoruz." şeklinde belirti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir