• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
"Bir iftar da benden olsun" ile ihtiyaç sahiplerine ulaşılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman Mehmet Kırçalı Kız Kur'an kursu Hocası Nazlı Pektaş Yıldırım, Covid-19 nedeniyle iki yıldır Ramazan ayı boyunca toplu iftar yemeklerinin verilemeyecek olmasının beraberinde farklı güzel düşünceleri de ortaya çıkardığını dile getirdi.

Yıldırım, evlerinden çıkamayan ve muhtaç durumda olan ailelere, "Bir iftar da benden olsun." sloganıyla başlattığı iftar yemeklerini ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürmenin mutluluğunu yaşıyor.

"Yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzde en önemli konulardan biridir. Dinimiz de yardımlaşmanın önemini vurgulamaktadır. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'de (Aleyhisaletu vessellem) yardımlaşma ve işbirliğinin Müslümanlar için çok önemli olduğunu vurgular. Bu sebepten dolayı nedenini ve niçinini sormadan, bize bir faydası olup olmayacağına bakmadan mutlaka yardıma ihtiyacı olan birine yardım etmek ve onunla dayanışmak bir Müslümanın temel görevlerinden biridir." dedi.

 

Kur'an kursunda tanıdığı insanlar aracılığıyla evlerde yapılan yemekleri saatlerce mahalle mahalle dolaşıp dağıtan Yıldırım, " Temel amacımız tamamıyla işsiz kalan insanlara ulaşmak onlara bir iftar yemeği götürmektir. Ramazan ayında maalesef hepimiz evlerimizdeyiz. Camilere gidemediğimiz gibi evlerimize iftar için misafirde alamıyoruz, kendimizde gidemiyoruz.  Bizlerde mümkün mertebe çocuklu ve ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmaya çalışıyor ve evlerimizdeki iftar yemeklerinden paylaşmak istiyoruz." dedi.

"Kadir Gecesi bin aileye ulaşmayı düşünüyoruz"

Yıldırım binlerce aileye ulaşmayı hedeflediklerini belirterek "Hayır sahiplerinden de Allah razı olsun, bu yemekleri Mehmet Kırçalı Kız Kur'an Kursu öğrencilerimiz ve özellikle yut dışındaki abi ve ablalarımızın katkılarıyla hazırlıyoruz. Bu şekilde günlük aileye yemek götürmekle başlarken bugün Ramazan'ın 13'üncü günü 150 ile 200 arası aileye ulaştık. Allah'ın izni ile inşallah Kadir Gecesi'nde bin aileye iftar yemeği götürmeyi düşünüyoruz." ifadelerin kullandı.

Dinimiz yardımlaşmayı emrediyor

İslam'ın temel esaslarından olan zekâtın ihtiyaç sahibi insanlara verilmesi gerektiğini dile getiren Yıldırım "Zekât İslam'ın şartlarından bir tanesi ve aşikâr yapılabilecek bir ibadettir. Bunda amaç insanları, ihtiyaç sahibi olan insanları rencide etmek değil, tamamıyla teşvik amaçlıdır.  Bizler yaptığımız her iftarı insanlarla paylaştığımız gibi aynı zamanda zekât ve fitrelerimizi de bu şekilde insanlarla paylaşıp bire bir darda ve zorda kalan kardeşlerimize ulaştıralım. Hayır sahiplerinin de bu ailelerimize uğramalarını istiyoruz." dedi. (İLKHA)

 

 

 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir