• DOLAR 32.524
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2433.577
  • ...
Irak'ta hastane yangınında ölenlerin sayısı artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bağdat'ta Covid-19 hastalarının tedavi gördüğü İbn El-Hatib Hastanesi'nde gece saatlerinde başlayan yangın büyük bir faciaya dönüştü.

Çok sayıda itfaiye ve kurtarma ekibinin müdahale ettiği yangın, uzun uğraşlar sonucu tamamen söndürülürken, sivil savunma ekipleri ise hastaların tahliyesi için büyük uğraş verdi.

 

Hastane kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, yangının oksijen tüplerinde yaşanan patlama sonucu meydana geldiği belirtildi.

Bağdat Sivil Savunma Müdürünün verdiği beyanatta, en az 90 hasta ve refakatçinin yangından sağ olarak kurtarıldığı öğrenildi. Yangında ölen ve yaralananların ambulanslarla Bağdat'taki diğer hastanelere taşındığı bildirildi.

Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih, hükümeti ve parlamentoyu hastane kazasıyla ilgili acil bir soruşturma başlatmaya ve ihmali bulunan kişiler hakkında gerekli adımları atması için harekete geçmeye çağırdı.

Irak Başbakanı Mustafa El-Kazımi, durum değerlendirmesi yapmak üzere kabinenin olağanüstü toplanması için karar aldığını duyurdu.

Kazımi, hastanede meydana gelen yangınla ilgili soruşturma sonuçlarının 24 saat içinde neticelenmesi ve her ne olursa olsun ihmali bulunanların derhal yakalanmasını istediği öğrenildi.

Irak Sağlık Bakanlığı ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, El-Kazımi'nin hastanede meydana gelen yangınla ilgili bakanlık görevlilerinin de bulunduğu birçok kişinin gözaltına alınıp soruşturulması talimatını verdiği ifade edildi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir