• DOLAR 32.501
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2435.481
  • ...
Gürsel Tekin: `Tüm Seçenekler Masada`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Balbay ve Haberal’ın tahliye edilmemeleri halinde tüm seçeneklerini deneyeceklerini söyleyen Tekin`in sözleri CHP`nin meclisi boykot ihtimalinin de gündemde olduğu şeklinde yorumlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün, karara yapılan itirazın sonucunu sükunetle bekleyeceklerini belirterek, parlamento zemininde sonuç alıncaya kadar mücadelelerini sürdürecekleri söylemişti.

CHP yönetimi ayrıca MYK toplantısında “Balbay ve Haberal’ı Meclis’e mutlaka getirme” yönünde ilke kararına varmıştı.

Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilcisi Utku Çakırözer CHP başkanı Kılıçdaroğlu`yla yaptığı görüşme sonrasında kalem aldığı bugünkü yazısında, gündeme gelebilecek stratejilerden birinin CHP`li vekillerin yemin etmemesinin de olabileceğini iddia etmişti.
"Yasal olsa da demokratik değil"

Bu arada AKP milletvekili ve devlet bakanı Ertuğrul Günay, Balbay ve Haberal`ın da aralarında bulunduğu milletvekillerinin meclise gelmesinin engellenmesini doğru bulmadığını belirtti.

Günay, sözkonusu kararların yasaya uygun olsalar bile hukuka, milletin ireadesine ve demokrasinin temel prensiplerine uygun olmadığını söyledi.

Tüsiad sessiz kalamadı

Seçilen ancak meclise gidemeyecek olan milletvekillerinin durumlarıyla ilgili bir eleştiri de TÜSİAD`dan geldi.

Örgütten yapılan yazılı açıklamada seçimler sonrasında yaşanan olaylar dizisinin "yeni anayasayı yapmasını beklediğimiz yeni parlamentonun sağlıklı çalışmasını ve arzuladığımız diyalog ortamını engeller hale gelmiştir" ifadesi yer aldı.

Yeni anayasayı hazıralayacak meclisin tüm partileri kapsamaması halinde kalıcı çözümlere üretemeyeceğinin belirtildiği açıklamada, "beklentimiz tüm siyasi partileri parlamentoda buluşturacak atmosferin yaratılmasıdır" dendi.

bbctürkçe


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir