• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2019 yılında Karacadağ bölgesinde asfalt plenti taş kırma ve eleme konkasör tesisi kuran Bağlar Belediyesi, bu bölgeye özgü olan siyah bazalt taşından hem ulaşım hizmeti üretti hem de bugüne kadar taşlardan dolayı kullanılamayan arazileri tarıma kazandırarak ekonomiye destek sağladı.

 

Tesiste işletilen bazalt taşından üretilen mucur ve alt ve üst yapı malzemeleriyle bölgede bulunan 128 kırsal yerleşim yerine ilçe tarihinin en büyük yeni yol açma hizmeti kazandırıldı.

Burada çıkan asfaltla ilçe merkezi ve Diyarbakır'ın başka bölgelerinde iki yılda 148 bin ton asfaltlama gerçekleştirildi. Taşlardan temizlenen 900 bin metrekarelik alan ise çiftçiler için ücretsiz olarak tarıma kazandırılarak ekonomiye katkı sağlandı.

Büyük bir özveri ve emekle bazalt taşını iki yönlü hizmete dönüştürdüklerine dikkat çeken Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Bugün elhamdülillah Karacadağ'da daha önce kullanılamayan arazilerde çiftçilerimiz verimli ve bereketli tarım yapıyor. Biz de burada ürettiğimiz asfalt ve diğer yol malzemeleriyle şehrimizin her tarafında harıl harıl hizmet yapıyoruz. İşte hizmet ve milletini sevmek budur" ifadeleriyle gelinen aşamayı değerlendirdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız