• DOLAR 32.571
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2426.57
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2020 yılı mart ayından bu yana Türkiye'de etkisini sürdüren Covid-19 salgını gölgesinde geçen Ramazan ayını değerlendiren vatandaşlar ekonomik sıkıntıdan dert yandı.

"Ramazan'ı anlamsal boyutta anlamak lazımdır"

Ramazan ayını manevi olarak en iyi şeklide değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren bir vatandaş "Ramazan'ı anlamsal boyutta anlamak lazımdır. Ramazan'da öyle saat 3'e kadar yatıp sonrasında sadece 2 saat ayakta kalkmak Ramazan'ı anlamsal boyutta mümkün kılmaz. Ramazan'ı biz değil de Ramazan'ın bizi tutması gerekiyor. Asıl o zaman Ramazan'ı anlamsal olarak güzel geçiririz. Eski ile şimdiyi karşılaştırmak mümkün değil, çünkü geçmiş geçmişte kaldı. Şimdi ki Ramazanları eski ramazanlarla karşılaştırdığımızda her açıdan geride olduğumuzu görürüz. Eskiden komşuluk ve akrabalık vardı, güzellikler vardı ama şimdi komşuluk ve akrabalık diye bir şey kalmadı. Her alanda olduğu gibi Ramazan'da da geride kaldık. Ramazan kardeşlik, fakirleri gözetmek, hatırlamak, aç kalıp o açlığın anlamının farkına varmak demektir." dedi.

 

"Salgının da bıraktığı etkiyle biraz zor geçiyor"

Önceki Ramazanlarla şimdiki Ramazanları kıyaslayan Ramazan ismindeki vatandaş "Ramazan güzel geçiyor. Geçen senelere göre Pandeminin de bıraktığı etkiyle biraz zor geçiyor. Ramazan demek huzur demek, barış demektir. Maddi olarak tabi ki geçen senelere göre pandemiden dolayı maddi sıkıntılar yaşıyoruz. Eski Ramazanlar daha güzeldi. Ramazanlar şimdi pandemiden dolayı biraz zor geçiyor." ifadelerini kullandı.

"Sıkıntımız büyüktür"

İş yeri kapalı olduğu için ekonomik olarak sıkıntı yaşadığını belirten vatandaş "Çok şükür Ramazan çok güzel geçiyor, havalar da güzel ve serindir. Geçen Ramazanlara göre biraz daha kısa, sıcak değil. 13 aydır evdeyim, iş yerim kapalı durumda ve çalışamıyorum. Devletin bize verdiği Kısa çalışma Ödeneği var, bu miktar ise ancak faturalarımıza yetiyor. Sıkıntımız büyüktür. Ramazan deyince aklımıza bereket, dua, namaz, teravih ve benzeri ibadetler geliyor." şeklinde konuştu.

"Eski ramazanlarda bir neşe, huzur, sevgi, saygı vardı"

Geçmiş senelerde yaşanan Ramazan ayılarının daha manevi bir iklimde geçtiğini dile getiren vatandaş "Eskiye göre Ramazanımız hiç iyi geçmiyor. Eski ramazanlarda bir neşe, huzur, sevgi, saygı vardı, şuan bunların hepsi bitti. Ne büyükte saygı ve sevgi kalmış ne küçükte kalmış, hepsi bitmiş yok olmuş. Pandemiden dolayı maddi durumlarda çok zayıfladı. İhtiyaçlar yetiştirilemiyor. Yalnız ben değil bütün mağdur vatandaşlar için söylüyorum. Bundan dolayı vatandaş çok sıkıntı çekiyor. Ramazan deyince Allah'ın ve Peygamberin sevgisi, Kuran'ın sevgisi akla geliyor içimiz doluyordu ama şimdi bunların hiç biri yok." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız