• DOLAR 32.589
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2525.161
  • ...
"Kudüs savaşı; medeniyet savaşıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Heniyye, yaptığı açıklamada, “Kudüs’ün topraklarını, kutsallarını ve halkını savunmaya ve aynı zamanda işgalcilerin yok etmeye ve ortadan kaldırmaya çalıştığı İslami kimliği müşahhas hale getirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Mescid-i Aksa ile içinde itikafa giren Kudüslülerin şu an itibariyle saldırı altında olduğunu aktaran HAMAS lideri Heniyye, işgal altındaki Kudüs kentinde siyonistler ile direnişçi Filistinliler arasında cereyan eden gerilimi derin endişeyle takip ettiklerinin altını çizdi.

Tüm Filistin halkını, Kudüslülerin direnişine destek vermeye ve yanlarında durmaya davet eden HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Kudüslülerin özgürlüğü ve izzetleri için her türlü bedeli ödemeye hazır olduklarını bildirdi.

Heniyye, “Kudüs savaşı; medeniyet savaşıdır, kimlik ve burada var olmanın savaşıdır. Bu savaş, işgal altındaki bir halk ile işgalciler arasındaki irade savaşıdır.” ifadelerini kullandı.

Mübarek Ramazan ayının onuncu gününün idrak edildiği dün akşam Kudüs sokakları, işgal ve siyonist yerleşimciler karşıtı büyük bir direnişe tanıklık etti. İşgal altındaki Kudüs'ün ana kapılarından biri olan Bab El-Amud (Şam Kapısı) meydanı savaş alanına döndü. Siyonist yerleşimcilerin saldırılarını protesto eden 105 Filistinli genç yaralandı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, siyonistler, işgal altındaki Kudüs’te teravih namazı sonrası Eski Şehir’in Şam Kapısı yakınlarında bir araya gelen Filistinli direnişçilere ses bombaları ve TOMA’larla müdahalede bulundu. Bunun üzerine direnişçi gençler, işgal polisinin müdahalesine karşılık bölgede ateş yakarak barikat kurdu.

Öte yandan Ramazan ayının ilk gününden bu yana işgal polisi ile siyonist yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya ve diğer İslami mekanlara yönelik saldırıları ve bundan kaynaklı gerginlikler sürüyor. Ayrıca işgalcilerin, Şam Kapısı başta olmak üzere Eski Şehir çevresindeki müdahaleleri de devam ediyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir