• DOLAR 32.494
  • EURO 34.616
  • ALTIN 2478.821
  • ...
Yine mülteci faciası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afrika'nın derinliklerinden Suriye'ye kadar...

İç savaş ve ekonomik sorun yaşanan ülkelerden kaçışlar devam ediyor.

İstikamet Batı ülkeleri...

BM son bir kaç günde 172 mültecinin Akdeniz'de boğulduğunu açıkladı

Cenevre merkezli IOM Sözcüsü Safa Msehli, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, söz konusu kazalara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Msehli, düzensiz göçmenleri taşıyan en az 3 ayrı lastik botun Libya'dan Akdeniz'e açıldığını bu botlardan birinin iki gün önce Libya sahil güvenliğince geri çevrildiğini ama bu botta iki kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı.

130 düzensiz göçmeni taşıyan ikinci lastik botun ise enkazına ulaşıldığını belirten Msehli, Akdeniz’de arama-kurtarma çalışmalarına katılan Fransız sivil toplum kuruluşu SOS'un kaza yerine vardığında onlarca cesedin yüzdüğüne tanık olunduğunu kaydetti.

Msehli, 40 kişiyi taşıyan üçüncü lastik botun ise kaybolduğunu ve bottaki tüm düzensiz göçmelerin yaşamını yitirmesinden endişe edildiğini vurguladı.

AKDENİZ'DE ÖLÜMLER GEÇEN YILA GÖRE 3 KAT ARTTI

Böylelikle 3 lastik botta meydana gelen kazada 172 düzensiz göçmenin yaşamını yitirdiğine inandıklarını belirten Msehli, isim vermeden, arama kurtarma çağrılarını karşılıksız bırakan ülkeleri eleştirdi.

Msehli, Akdeniz'de bu yıl geçen yıla göre hayatını kaybeden düzensiz göçmen sayısının 3 misli arttığına işaret ederek son kazalarla birlikte bu yıl Akdeniz'de yaşamını yitiren düzensiz göçmen sayısının 500'e yaklaştığını kaydetti.

Hatırlanacağı üzere İtalya ve Yunanistan sahil güvenlik birimlerinin mültecilere yönelik korkunç yöntemlerle botları batırdığı, çocuk kadın ayırmadan mültecileri denize attıkları görüntülere yansımıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir